Sportlövészet: remekeltek az olimpiai kvótás klasszisok az Eb-válogatón

Vágólapra másolva!
2021.04.11. 16:42
null
Sidi szoros csatában nyert (Fotó: Földi Imre, archív)
Sidi Péter döntőt nyert, Péni István országos rekordot lőtt az alapversenyben, míg Major Veronika saját világcsúcsával megegyező eredménnyel zárt sportpisztolyban az Eb-válogatón.

Vasárnap két helyszínen, két ötkarikás számmal fejeződött be a sportlövők első Európa-bajnoki válogató-viadala. A sportolók háromállomásos versenysorozatban vívhatják ki a csapattagságot a májusi, júniusi 25 és 50 méteres eszéki olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelyen szakáganként három lövő indulhat.

Komáromban, a puskások viadalán a szakág mindkét kitűnősége elkönyvelhetett egy-egy sikert: a világbajnok Sidi Péter (KOSE) a kisöbű puska 3x40 lövéses összetett versenyszám döntőjében szoros csatában, két tizeddel győzte le riválisát, Péni Istvánt (UTE). Utóbbi úgy taktikázott, hogy a hétvége programjából a 60 lövéses fekvő számot kihagyja, és csak az összetettre összpontosít Komáromban. A légpuskával Európa-bajnok újpesti versenyző húzása bejött, szenzációs alapversenyt lőtt: 1189 körös eredményével saját országos csúcsát javította meg három egységgel, eredménye egy körrel jobb a fennálló világcsúcsnál is – világrekordot azonban a sportágban csak olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, valamint világkupa-viadalon lehet lőni.

A Sidihez és Pénihez hasonlóan olimpiai kvótás pisztolyos Major Veronika is remekelt vasárnap. A keszthelyi kiválóság a budapesti Fehér úti nemzeti lőtéren rendezett női sportpisztolyos válogató döntőjében 40 találatot ért el, amely azonos a saját világ- és országos csúcsával.

A sportlövők Európa-bajnoki válogatóverseny-sorozata a hétvégén Pécsen folytatódik.

SPORTLÖVÉSZET, EURÓPA-BAJNOKI VÁLOGATÓVERSENY, KOMÁROM
Puska. Férfiak. Kisöbű puska, 3x40 lövés, összetett:
1. Sidi Péter (KOSE) 458.5 kör (alapverseny: 1177), 2. Péni 458.3 (1189 – országos csúcs, régi: 1186, Péni, 2018), Pekler (KVSE) 448.7 (1183)

EURÓPA-BAJNOKI VÁLOGATÓVERSENY, BUDAPEST
Pisztoly. Nők. Sportpisztoly:
1. Major Veronika (KELK) 40 (580), 2. Sike (BHSE) 33 (574), 3. Csonka (PSN Zrt.) 28 (569)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik