Sportlövészet: Döbörhegyi ötödik trapban a koronglövő vb-n

Vágólapra másolva!
2022.09.22. 17:50
null
Döbörhegyi Bence és Horváth Botond, illetve Nyitrai Anna képviseli Magyarországot a vb junior traplövői közt (Fotó: Magyar Sportlövők Szövetség)
A juniorok között szereplő Döbörhegyi Bence bejutott a traplövők döntőjébe, melyben az 5. helyen zárt az Eszéken zajló koronglövő-világbajnokságon.

A Balatonfűzfő 17 éves tehetsége a kétnapos, 125 lövéses alapversenyben végig kiegyensúlyozottan teljesített, és 117 korongos egyéni csúccsal – a magyar korosztályos rekordtól két találattal elmaradva – a harmadik helyen zárt. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a nyolcas döntő első részében, mely során két négyes csoportban lőttek a versenyzők és az első két-két sportoló jutott tovább, Döbörhegyi kvartettjében a harmadik helyen zárt 19 találattal, így lemaradt az éremmérkőzésről, és ötödikként zárt.

A magyar szövetség Facebook-oldalán jelezte, hogy trapban korábban a junioroknál nem volt még világbajnoki döntős magyar lövő.

Az eszéki világbajnokságon a felnőtt traplövők egyéni versenyeit jövő hétfőtől szerdáig rendezik, majd skeetben a nők és a férfiak is október 7. és 9. között versenyeznek. A vb-n a négy olimpiai egyéni számban lehet kvótát szerezni a 2024-es párizsi olimpiára, minden számban négy versenyző szerez indulási jogot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik