Sportlétesítmény: bokrétaünnepet tartottak a nagykanizsai csarnoknál

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 12:25
null
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu
Az építmény legmagasabb pontjának elkészülte után szűk körű bokrétaünnepet tartottak kedden Nagykanizsán, a Modern városok program keretében mintegy 15 milliárd forintból megvalósuló multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnoknál.

 

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként az eseményen arról beszélt, évtizedes álma valósul meg a város és környéke lakóinak azzal, hogy 2015-ben a Modern városok program fejlesztései közé bekerülhetett ez a létesítmény.

A szerkezetében és műszaki tartalmában is 21. századi rendezvénycsarnok lehetőséget nyújt majd a sportesemények mellett vásárok, koncertek, valamint egyéb előadások és rendezvények megtartására is.

Az államtitkár ugyanakkor arra is felhívta a várost irányító közgyűlési többség figyelmét, hogy az állami forrásból megvalósuló létesítmény működtetésének módjáról és finanszírozási hátteréről időben gondoskodnia kell az önkormányzatnak.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) jelezte: a tavaly decemberben kezdett beruházás kivitelezési ideje 600 nap, így a tervek szerint a jövő év őszére készül el. Hivatalos névadót még nem tartottak, de várhatóan Kanizsa Aréna néven kezdi meg majd a működését.

Dormán József, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta: az épület szerkezetének legmagasabb pontja 18 méteres, a létesítmény három szinten több mint 12 ezer négyzetméter alapterületű. A nézőtéren háromezer ember foglalhat majd helyet, de lehetőség lesz további kétezerrel bővíteni az ülőhelyek számát. A rendezvénycsarnokhoz kapcsolódó utak és parkolóhelyek kivitelezése már 70 százalékos készültségen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik