Spartathlon: óriási magyar siker, Bódis és Maráz is bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.28. 09:17
null
Bódis Tamás megnyerte a Spartathlont (Fotó: Szabó Áron/csupasport.hu)
Hatalmas siker a legendás görögországi Spartathlonon: a 246 kilométeres versenyen huszonnyolc magyar futó indult, és talán mondhatjuk, a legszebb álmokat is felülmúlta a szereplés, hiszen kettős magyar siker született – az első helyen Bódis Tamás ért a célba, a másodikon pedig Csécsei Zoltán! A nőknél reggel kilenc után lett meg a győztes, méghozzá a szintén magyar Maráz Zsuzsanna!

Mint az a szabadidős portál, a csupasport.hu beszámolójából kiderül, Bódis péntek kora reggel nem túl erősen kezdett, a CP 11-nél éppen befért az első tízbe, a CP 18-nál viszont negyedik, a következő nagyobb ellenőrzőpontnál pedig már harmadik volt.

A 31 éves futó a CP 41-nél hétperces előnyben haladt japán riválisával szemben, sőt, ez másfél órával később már 32 percre nőtt.

Bódis mellett Csécsei is remekül hajrázott, szintén megelőzte Itagaki Tacuját, s mintegy háromnegyed órával Bódis után beért a célba – ő lett a második!

Harmadikként végül a cseh Radek Brunner zárt.

Az ötödik hely is egy magyar futóé lett, Simonyi Balázs révén.

A nőknél reggel kilenc után dőlt el a verseny: Maráz Zsuzsanna 227 kilométernél átvette a vezetést az orosz Irina Maszanovától, s a folytatásban már nem is adta ki a kezéből, így 27:15:12-es idővel az első helyen végzett a legendás viadalon.

SPARTATHLON, FÉRFIAK
1. Bódis Tamás (Magyarország) 23:29:32
2. Csécsei Zoltán (Magyarország) 24:17:07
3. Radek Brunner (Csehország) 24:26:28

5. Simonyi Balázs (Magyarország) 25:06:06

SPARTATHLON, NŐK
1. Maráz Zsuzsanna (Magyarország) 27:15:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik