Siketlimpia: Biatovszki Míra a magyar csapat hatodik, saját maga harmadik érmét szerezte

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 21:30
null
Biatovszki Míra a magyar csapat hatodik érmét szerezte
Megszületett a magyar csapat hatodik érme a brazíliai siketlimpián. A sportlövő Biatovszki Míra az 50 méter puska 3 testhelyzetű számában lett harmadik, és immár egy ezüstből, valamint két bronzból áll a Caxias do Sul-i éremkollekciója.

Ha Biatovszki Míra színre lép, szinte garantálható a dobogós produkció. A kiváló sportlövő csütörtökön a XXIV. siketlimpián, Caxias do Sulban sem tagadta meg önmagát: az 50 méter puska 3 testhelyzetű számában végzett a harmadik helyen, egyúttal a magyar csapat hatodik, saját maga harmadik medáliáját szerezte meg!

Biatovszki immár hét siketlimpiai dobogós helyezéssel dicsekedhet, a hallássérültek korábbi csúcseseményein ugyanis már háromszor aranyozódott be, és egy bronzérmet is a nyakába akasztottak.

A férfi tájfutók hosszútávú versenyében (13.2 km, 410 m szintkülönbség, 29 ellenőrzőpont) Mihályi Ferenc az 5. helyre futott be, Bojtor Szabolcs a 11., Boros Imre a 12. helyen végzett.

A magyar csapat eddigi mérlege Caxias do Sulban két ezüstérem és négy bronzérem – a hiányzó aranyat a teniszező Máthé Gábor szerezheti meg, aki pénteken lép pályára a férfi egyes döntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik