Siketlimpia: a teniszező Máthé Gáboron ismét kifogott cseh riválisa, így ezüstérmet szerzett

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 20:53
null
A dobogón: Máthé, Smédek és a bronzérmes indiai Prithvi Sekhar (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
A cseh Jaroslav Smédek 6:3, 7:6-ra legyőzte Máthé Gábort a brazíliai siketlimpia férfi teniszdöntőjében. A debreceni sportoló a korábbi siketlimpiákon szerzett egy-egy arany- és bronzérméhez tehet hozzá egy szépen csillogó ezüstöt.

A péntekig két második és négy harmadik helyet elérő magyar csapat annak reményében nézett a hétvége elé a Caxias do Sul-i siketlimpián, hogy megszerzi első aranyérmét. A nagy esélyt a több mint egy éve Temesvári Andrea irányításával készülő Máthé Gábor szereplése kínálta, a debreceni teniszező ugyanis pénteken lépett pályára a férfi tenisztorna döntőjében.

Máthé Gábor (balra) és Jaroslav Smédek a finálé előtt (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
Máthé Gábor (balra) és Jaroslav Smédek a finálé előtt (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)

Ellenfele a címvédő, első helyen kiemelt cseh Jaroslav Smédek volt, akitől a tavaly nyári Európa-bajnokságon és a novemberi prágai nemzetközi versenyen is három játszmában kapott ki a fináléban. Ahogy két napja írtuk, nem is lehetett volna jobb lehetőséget találni a visszavágásra, mint a siketlimpiai döntőben.

A 36 esztendős, vetélytársánál tizenhét évvel idősebb (és jóval magasabb) Máthé az első játszmát 6:3-ra elvesztette, és a másodikban is 4:1-es hátrányba került. Innen sikerült felállnia és rövidítésre mentenie a szettet, de a fürge Smédek nem hagyta magát, és 7–5-re megnyerte a tie-breaket, egyúttal megvédte 2017-ben Samsunban szerzett címét.

Máthé tehát a 2009-ben szerzett bronz- és a 2013-ban kiharcolt aranyérméhez most egy szépen csillogó ezüstöt is hozzátett, így teljes a színskála.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik