Siketlimpia: a sportlövő Biatovszki Míra ezüst-, az úszó Zsilinszki Orsolya bronzérmes

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 07:28
null
Zsilinszki Orsolya (jobbra) életében először állt dobogón siketlimpián (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
Biatovszki Míra karrierje ötödik siketlimpiai érmét szerezte, miután a brazíliai Caxias do Sulban a második helyen végzett a női légpuska 10 méteres (40 lövés) számában. Női 200 méter pillangón Zsilinszki Orsolya harmadik lett.

A legutóbbi, 2017-es samsuni siketlimpián Biatovszki Míra szerezte a mieink egyetlen érmét, öt éve a női légpuska 10 méteres számában (40 lövés) végzett a harmadik helyen. A 2013-as szófiai és a 2009-es tajvani játékokon két, illetve egy alkalommal a dobogó tetejére álló sportlövőtől a XXIV. siketlimpián is érmet reméltünk, ennek megfelelően teljesített csütörtökön a 10 méteres női légpuska selejtezőjében: az ukrán Violeta Likova mögött a második legjobb eredménnyel (620.7 kör) jutott a fináléba.

A Magyar Hallássérültek Szövetsége híradása szerint hihetetlen izgalmak után az utolsó körben dőlt el a verseny Likova javára a döntőben, az ukrán mindössze 0.1 tized kör előnnyel nyert. Biatovszki ezzel ötödik siketlimpiai érmét szerezte meg, a három arany és egy bronz urán immár ezüstje is van.

A számokat halmozó Zsilinszki Orsolya hetedik, hatodik és negyedik hely után immár felúszott a dobogóra: harmadik lett 200 méter pillangón, egyúttal pályafutása első siketlimpiai érmével gazdagodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik