Scitec Nutrition Superbody: a testépítők, akik közülünk valók

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.11.09. 10:52
null
A Grand Prix kategória dobogósai (Fotó: Scitec Nutrition)
A verseny, amire minden magyar testépítő már nagyon várt. Ahogy a korábbi kétszeres abszolút győztes, a sportág legendája, Kathi Béla fogalmazott: a Scitec Nutrition Superbody az a verseny, amire mindenkinek megdobban a szíve. Hiszen itthon ez bír a legnagyobb ranggal és múlttal. (x)

Igen, ez a Scitec Nutrition Superbody, amit a tavalyi „zárt kapus” esztendő után idén ismét közönség előtt rendeztek meg a Budapest Kongresszusi Központban. A verseny, ahol mindenki egy közülünk. Hiszen civil foglalkozású emberek lépnek színpadra: hegesztők, személyi edzők, tanulók.

Hogy mégis miben különböznek tőlünk? Abban, hogy az edzésre, a megfelelő táplálkozásra, a diétára tették fel az életüket, emiatt sokkal izmosabbak nálunk. Arra tették fel minden szabadidejüket, hogy megmutathassák magukat a Superbody színpadán.

A versenyzők, akik mind nagybetűs sportolók, összesen kilenc kategóriában (tinédzser bodybuilding, újonc bodybuilding, athletic, men's physique, bikini junior és bikini, women's physique, body fitnesz, open bodybuilding, grand prix bodybuilding) álltak színpadra, hogy elkápráztassák a nagyérdeműt – és persze a szakmai zsűrit is.

Csalódás egyetlen versenyzőt sem érhetett, hiszen egyrészt a szervezők mindenkinek adtak érmet, elismerve ezzel azt, hogy a rengeteg munkát és diétát mindenki belerakta, aztán már csak nüanszok döntenek arról, hogy éppen ki ér oda az első helyekre. És Kathi Bélától azt is megtudtuk: a testépítőket nem a győzelem motiválja első sorban, hanem az odavezető út, na meg a lehetőség, hogy színpadon mutathassák meg, mire is tették fel az életüket.

Persze, akit ezért még dobogós helyezéssel is jutalmaznak, extra boldogságot érez. Az NSO Tv videójában megismerkedhetnek néhány versenyzővel. Például azzal a Nagy Richárddal, aki megnyerte az open kategóriát és párjával, Ihász Viviennel, aki először vett részt Superbodyn, és rögtön 6. lett body fitnesz kategóriában. Ők mindketten személyi edzők, együtt élnek, együtt edzenek, egymásért izgulnak, és mint kiderül: tanítványaiknak óriási inspirációt jelent, hogy edzőként egyben sportolók is.

De a versenyen felbukkant a műsorvezetőként ténykedő Kathi Béla mellett nézőként a 18 éves diáklány, Becz Odett is, aki a Scitec Megateszt 2021 átalakuló versenyen bizonyította: egy erőemelőből is lehet testépítő érettségire készülve, a kardióedzéseket például hajnalban, az iskola előtt végezve.

A legfontosabb kategória egyértelműen a Grand Prix, itt láthatjuk a legnagyobb és legszebb izmokat. Ráadásul Szmereka László története is példaértékű, hiszen több műszakban, hegesztőként dolgozva jutott fel a sportág magyar csúcsára, amivel gyerekkori álma vált valóra, hiszen akkoriban unokatestvére inspirálta.

Az NSO Tv fenti videójában kicsit közelebbről is belekóstolhat az idei Scitec Nutrition Superbody hangulatába!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik