Sakkolimpia: az oroszoktól kikaptak a férfiak, nyertek a nők

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.09.01. 19:44
Négy siker után elszenvedte első vereségét a magyar férfi csapat az isztambuli sakkolimpián, melynek ötödik, szombati fordulójában az oroszokkal szemben maradt alul.

A magyar négyes – a viadal honlapja szerint – úgy kapott ki, hogy Almási Zoltán a sötét bábukat vezetve nem szerzett pontot Alekszandr Griscsuk ellen, míg Lékó Péter Vlagyimir Kramnyikkal, Polgár Judit Szergej Karjakinnal, Balogh Csaba pedig Jevgenyij Tomasevszkijjel remizett. Mind a négy táblán az orosz riválisnak legalább 50 Élő-ponttal többje volt, azaz nagy bravúr lett volna ellenük a pontszerzés.

A női együttes három győzelem és egy vereség után ismét nyert, Moldova legjobbjait 3.5-0.5-re múlta felül. Gara Tícia és az újonc Papp Petra világossal, Rudolf Anna sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot, míg Hoang Thanh Trang sötéttel döntetlenben állapodott meg riválisával.

A férfiaknál 161, a nőknél 131 válogatott vesz részt a 11 fordulós, svájci rendszerű viadalon, amelyen az aktuális párharc megnyerése két, a döntetlen pedig egy pontot ér. A végén kialakuló esetleges holtversenyt az olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás dönti el.

 

SAKKOLIMPIA
FÉRFIAK
Oroszország–Magyarország 2.5:1.5
Lékó Péter–Vlagyimir Kramnyik döntetlen
Alekszandr Griscsuk–Almási Zoltán 1:0
Polgár Judit–Szergej Karjakin döntetlen
Jevgenyij Tomasevszkij–Balogh Csaba döntetlen
NŐK
Magyarország–Moldova 3.5:0.5
Diana Baciu–Hoang Thanh Trang döntetlen
Gara Tícia–Karolina Smokina 1:0
Elena Partac–Rudolf Anna 0:1
Papp Petra–Olga Hincu 1:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik