Sakk-vb: tigrisüvöltés - Anand legyőzte Carlsent, egyenlített

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 17:00
Kiegyenlítette az állást az indiai Viswanathan Anand a sakkvilágbajnoki döntőben, miután a harmadik partiban legyőzte a norvég Magnus Carlsent. Az állás 1.5:1.5.

A „Madrasi Tigris” eredménykényszerben kezdte a második partiban elszenvedett veresége után a harmadik játszmát a Szocsiban zajló döntőben, és világossal győzelmet is aratott Carlsen felett. A parti a 34. lépésben dőlt el végleg Anand javára, Carlsen feladta az eddigre reménytelenné vált játszmát.a második partiban elszenvedett veresége után a harmadik játszmát a Szocsiban zajló döntőben, és világossal győzelmet is aratott Carlsen felett. A parti a 34. lépésben dőlt el végleg Anand javára, Carlsen feladta az eddigre reménytelenné vált játszmát.

A 44 éves indiai nagymester a világos bábukat vezetve végig gyorsan és precízen játszott, a hetedik sorba jutott gyalogjával nagy nyomás alatt tartotta az időzavarba kerülő riválisát, aki aztán a 28 és 29. lépésben hibázott, így Anand minőségi előnybe került. A 23 esztendős világbajnok végül a 34. lépésben feladta a további küzdelmet.

Anand nemcsak a mostani páros mérkőzésen egyenlített, hanem kettejük örökmérlegében is: az eddigi 43 klasszikus időbeosztású partijukból mindketten hét-hét győzelmet arattak, viszont Anand 2010 óta először nyert a világranglista-vezető Carlsen ellen.

A döntő 12 játszmából áll és az egyik fél 6.5 megszerzett pontjáig tart. Döntetlen (6:6) esetén rövidített játékidejű partik határoznak a vb-címről. A negyedik összecsapásra szerdán kerül sor.

SAKK, VB-DÖNTŐ, SZOCSI
3. játszma (még 9 van hátra):

Viswanathan Anand (indiai, 2792)–Magnus Carlsen (norvég, 2863) 1:0
Az állás: 1.5:1.5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik