Sakk: Rapport Richárd is indul a Wijk aan Zee-i tornán

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 12:59
null
Rapport Richárd is asztalhoz ül a hagyományos hollandiai nemzetközi nagymestertornán (Fotó: Facebook/NorwayChess)
Szombaton rajtol a hagyományos hollandiai nemzetközi nagymestertorna Wijk aan Zee-ben, amelyen a jelenlegi legjobb magyar sakkozó, Rapport Richárd is asztalhoz ül – írja az MTI.


A sakkblog.reblog.hu szakportál előzetese szerint a január 30-án záruló viadalon, amely már a 84. a torna történetében, Rapport ötödik kiemeltként szerepel a rajtlistán, melyet az eddig hétszeres győztes norvég világbajnok, Magnus Carlsen vezet. A 14 résztvevős szuperversenyen a világranglista első tíz helyezettjéből négyen vannak ott, s indul a címvédő, az első helyet tavaly hatalmas meglepetésre megszerző holland Jorden van Foreest is.

Rapport Richárd, aki pillanatnyilag 11. a világranglistán, negyedszer játszik a nagy presztízsű versenyen. 2013-ban holtversenyben volt első a „B” nagymesterversenyen, 2014-ben játszhatott először a szupertornán, a 11 partiból 3.5 pontot gyűjtött, két győzelem mellett öt vereséget szenvedett el. 2017-ben nagy szenzáció volt Magnus Carlsen elleni győzelme, de öt partit elveszített. Legutóbb, 2019-ben a magyar sakkozó ötvenszázalékos mérleget produkálva lett hármas holtversenyben hetedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik