Sakk: „Rapport országváltási szándékáról kétmondatos levélből értesültünk”

R. B., V. J.R. B., V. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 16:45
null
Szabó László (Fotó: Tumbász Hédi)
Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben fejtette ki a véleményét arról, hogy a jelenlegi legeredményesebb sakkozónk, Rapport Richárd román színekben szeretné folytatni a pályafutását.

 

„A magyar sakksport jelenlegi legjobb játékosa, Rapport Richárd román zászló alá történő átlépése számomra magánemberként, a sakkot szenvedélyesen csodálóként és sportvezetőként, a Magyar Sakkszövetség elnökeként sem elfogadható, hibás és káros döntésnek tartom” – írta bejegyzésében Szabó László, aki felhívta a figyelmet: a sportoló profi pályafutása lényegében üzleti vállalkozás.

„Befektet a felkészülésébe, és reméli, hogy a pénzdíjakból többet keres a befektetéseinél. Ezek olyan nagyságrendben vannak, amit a Magyar Sakkszövetség nem tud finanszírozni– jelentette ki.

„Ricsinek nem a román állam vagy a román sakkszövetség (amellyel nagyon normális kapcsolatunk van, folyamatosan videokonferenciákat tartunk, ebben az ügyben is informáljuk egymást) fog pénzt adni – a félreértések elkerülése végett. Egy üzletember száll be, akinek ez megéri: Ricsi az ő sportfogadási cégének az arca lesz, és miután román, hozzácsapta az alkuhoz a román zászló alá történő átülést. A „zászlóváltás” Ricsi által történt kezdeményezéséről a Magyar Sakkszövetség amúgy a FIDE kétmondatos leveléből értesült, valamint onnan, hogy a román sakkelnök felhívott engem.”

„Ricsit szeretnénk megtartani mindenáron, hosszú távú megoldást keresünk” – jelentette ki Szabó László, hangsúlyozva, hogy a szövetség igyekszik Rapport Richárdot a szándéka megváltoztatására bírni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik