Sakk: Polgár Judit-Magnus Carlsen döntő a mexikói tornán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.11.25. 12:28
Polgár Judit izgalmas csatában, 1.5-0.5-re legyőzte a hazai színeket képviselő  Manuel León Hoyost a 2. UNAM-sakkfesztivál keretében rendezett rapid és vaksakk torna elődöntőjében, Mexikóban. A női világelső ezzel bejutott a viadal fináléjába, amelyben az abszolút világranglista-vezető norvég Magnus Carlsen ellen ül asztalhoz.  

A magyar versenyző sajtószolgálatának vasárnapi tájékoztatása szerint a kieséses párharcok egy-egy rapid és vak partiból álltak, és húszperces időkontrollos mérkőzésekkel zajlottak.

Carlsen az első elődöntőben a kubai Lázaro Bruzónt verte meg ugyancsak 1.5-0.5 arányban. Polgár Judit látványos meccsen szerezte meg a másik finálés helyet a Mexikói Autonóm Állami Egyetemen, mintegy ezerötszáz néző előtt. A döntőt magyar idő szerint vasárnap éjfélkor rendezik.

Az 1. UNAM-sakkfesztivál fináléjában 2010-ben Polgár Judit kiütéses győzelmet aratott a korábbi világbajnok bolgár Veszelin Topalov ellen, így most címvédőként várja a döntőt.

Polgár Judit és Magnus Carlsen rövid időn belül kétszer is megütközik egymással, ugyanis mindketten meghívást kaptak az év szuperversenyére, a London Chess Classicra, amelyet december 1.–10. között rendeznek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik