Sakk: Magnus Carlsen a 2. lépésben feladta Hans Niemann ellen a partit

Vágólapra másolva!
2022.09.20. 14:54
null
Magnus Carlsen feladta a partit (Fotó: Arun Sankar / AFP)
Folytatódik a Magnus Carlsen–Hans Niemann csörte: miután két héttel ezelőtti veresége után a norvég otthagyta a tornát, ezzel burkoltan csalással megvádolva az amerikait, ezúttal a második lépés után feladta ellene a partit – számolt be róla a Magyar Nemzet.

 

Két héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a világbajnoki címvédő Magnus Carlsen otthagyta az egyesült államokbeli St. Louisban zajló nemzetközi sakktornát, miután a viadal 3. fordulójában – amikor ő játszott világossal – kikapott Hans Niemanntól. Sikerével a 19 éves amerikai megszakította a világbajnok 53 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát.

Egyes szakmai magyarázatok szerint a norvég sztár a visszalépésével azt sugallta, hogy Niemann – aki gyerekként számítógépes „súgást" vett igénybe, miközben a világ legnépszerűbb sakkportálján játszott – valamiféle szabálytalanságot követett el.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a két sakkozó ismét találkozott egymással, ezúttal a Julius Baer Generációk kupája viadalon. A norvég ezúttal nem várta meg a meccs kimenetelét: a második lépésben feladta a partit, jelezve ezzel, hogy nem hajlandó az amerikaival játszani.

A verseny egyébként online zajlik, vagyis személyesen nem találkozott most egymással a két sportoló. Ugyanakkor a torna még csak az előcsatározásoknál tart, könnyen lehet, hogy a kieséses szakaszban újra meccselnek – akkor már a feladás Carlsen búcsúját is jelentené egyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik