Sakk: kétszer is armageddon döntött Carlsen online tornáján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 20:39
Mindkét keddi párharc úgynevezett armageddon partiban dőlt el a világbajnok Magnus Carlsen által életre hívott online sakkversenyen.

A viadal negyedik napján az amerikai Fabio Caruana és a kínai Ting Li-zsen, illetve a francia Maxime Vachier-Lagrave és az orosz Jan Nyepomnyascsij mérkőzése is 2-2-es döntetlennel zárult a négy rapid partit követően. Ilyen esetben az armageddon dönt, amelyben világosnak öt, míg sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de remi esetén utóbbi a győztes. A sorsdöntő partikban Caruana és Nyepomnyascsij is sötéttel diadalmaskodott, így ők két ponttal gazdagodtak, míg riválisaik eggyel. Ha a négy rapid partiban eldől a találkozó, akkor a győztes három pontot kap, a vesztes nullát.

Két forduló után Carlsen és Caruana vezet öt ponttal.

A nyolcfős szupertornán, amelyen a világranglista öt legjobbja is indult, mindenki találkozik mindenkivel, majd az alapetap után a legjobb négy folytathatja az elődöntőben. Az online viadal összdíja 250 ezer dollár, a győztes 70 ezret kap.Fabio Caruana és a kínai Ting Li-zsen, illetve a francia Maxime Vachier-Lagrave és az orosz Jan Nyepomnyascsij mérkőzése is 2-2-es döntetlennel zárult a négy rapid partit követően. Ilyen esetben az armageddon dönt, amelyben világosnak öt, míg sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de remi esetén utóbbi a győztes. A sorsdöntő partikban Caruana és Nyepomnyascsij is sötéttel diadalmaskodott, így ők két ponttal gazdagodtak, míg riválisaik eggyel. Ha a négy rapid partiban eldől a találkozó, akkor a győztes három pontot kap, a vesztes nullát.

Két forduló után Carlsen és Caruana vezet öt ponttal.

A nyolcfős szupertornán, amelyen a világranglista öt legjobbja is indult, mindenki találkozik mindenkivel, majd az alapetap után a legjobb négy folytathatja az elődöntőben. Az online viadal összdíja 250 ezer dollár, a győztes 70 ezret kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik