Sakk: Carlsen armageddonban nyert Nepomnjacsij ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 20:40
A világbajnoki címvédő Magnus Carlsen nyert a hatodik fordulóban, s továbbra is vezet az általa életre hívott online sakkversenyen.

A norvég nagymester a hatodik kör első, keddi játéknapján az orosz Jan Nepomnjacsijjal csapott össze, s miután meglepetésre az első partit elvesztette világossal, a négy rapid játékidejű mérkőzés után 2:2-re állt a párharcuk. A szabályok szerint így következhetett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben világosnak öt, míg sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de remi esetén utóbbi a győztes. Ebben aztán a világossal játszó Carlsen bizonyult jobbnak, ezzel jelenleg 13 ponttal vezeti a mezőnyt, s már biztos elődöntős.

A másik keddi találkozón az iráni Alireza Firuzja 2.5:1.5-re megverte a holland Anish Girit, így előbbi három pontot, utóbbi egyet sem kapott – a chess24.com alapján.

A nyolcfős szupertornán, amelyen a világranglista öt legjobbja is indult, a körmérkőzéses alapszakasz után a legjobb négy folytathatja az elődöntőben. Az online viadal összdíjazása 250 ezer dollár, a győztes 70 ezret kap.

A hatodik forduló szerdán a Hikaru Nakamura (amerikai)–Ting Li-zsen (kínai) és a Fabiano Caruana (amerikai)–Maxime Vachier-Lagrave (francia) meccsel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik