Ritmikus gimnasztika: világsztárok érkeznek Budapestre

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 20:34
Megkezdődik az idén 125 éves Magyar Tornaszövetség nyári-őszi versenysorozata, már a hétvégén világsztárok érkeznek a Láng Sportcsarnokba, ahol a szeptemberi moszkvai ritmikusgimnasztika-világbajnokságra való felkészülés jegyében az orosz, az azeri, az izraeli és a szlovák válogatott méri össze tudását a magyarral.

A szombaton 13.30-kor kezdődő versenyen az egyéni mellett az együttes kéziszercsapatok is indulnak. Számos világsztár érkezik Budapestre, az oroszoknál itt lesz a vb-ezüstérmes Daria Kondakova és a tavalyi világbajnokság harmadik helyezettje, az orosz együttes is.

A magyarok közül a vb-n indulók szerepelnek. Egyéniben Vass Dóra, Forray Fanni, Szalóky Violetta és a vb-n tartalék Korom Anna, a felnőtt együttes kéziszercsapat tagjai: Buda Júlia, Hauser Judit, Katona Barbara, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária és Vándor Ágnes (tartalék: Csernyánszky Kitty). Berek Irina szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a csapat jó formában van, mindenki egészséges és az időszaknak megfelelő formában van.  

A válogatott egy héttel később már Pesaróban indul világkupán, ahova a juniorok közül Hernesz Bernadett, Miklós Dominika és Szolnoki Nikolett is utazik.

„Mind az egyéni versenyzők, mind pedig a csapat jól áll a felkészülést tekintve, szinte mindenki versenysúlyánál van, a gyakorlatok teljesen tiszták, úgyhogy elégedettek vagyunk. Nagyon örülök, hogy ezen a felkészülési versenyen ilyen világsztárok szerepelnek, az oroszok például Kanajeván kívül valamennyi elit versenyzőjüket hozzák" – mondta Némethné Érfalvi Nóra edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik