Ritmikus gimnasztika: az rg-királynő Kanajevával készültek a magyarok

Vágólapra másolva!
2010.08.05. 17:35
Az orosz olimpiai bajnok Jevgenyija Kanajevával is együtt edzőtáborozott Horvátországban Vass Dóra és Forray Fanni, a két legmagasabban jegyzett magyar ritmikus gimnasztikázó.

A magyar sportolók a világelithez tartozó versenyzőkkel készültek közösen, így az orosz, az üzbég és az azerbajdzsáni válogatottal.

Az edzőtáborban ott volt az rg nagyasszonya, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kanajeva, valamint legnagyobb hazai riválisa, a szintén világbajnok Darja Kondakova is. A tengerparti edzőtábor futással és úszással kezdődött, a balettórát követően pedig  komppal mentek át az rg-sek Korcula szigetére, ahol külföldi szakemberek irányították a teremben az edzéseket. A magyarokat a válogatott szövetségi kapitánya, Berek Irina kísérte el.

„Napi nyolcórás edzésekkel, keményen készülünk a szeptemberi világbajnokságra, ahol még a régi gyakorlataimmal indulok. Nagyon jó volt olimpiai és világbajnokokkal tíz napot együtt tölteni, sokat fejlődtünk" – nyilatkozta Vass Dóra, aki az ősztől már „universiade-jelölt" is, hiszen pont az edzőtábor alatt tudta meg, hogy felvették a Budapesti Gazdasági Főiskolára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik