Linoj Asram (Fotó: AFP)

 

„Minden megváltozott az olimpiai aranyérem óta. Az emberek, amikor meglátnak, akár autóval is félreállnak, megállítanak, és elmondják, hogy velem együtt sírtak, amikor nyertem” – mondta Izrael első női olimpiai bajnoka szombaton a Pigniczki Fannival közösen tartott budapesti bemutató és továbbképzés után.

Edzője, Ajelet Zusszman hozzátette, az országban jelenleg Asram az első számú sportoló, „mindenki szeretne egy kicsit belőle”.

Asram elárulta, hogy a tokiói olimpia előtt heti hat alkalommal reggel hat órától este nyolcig keményen gyakoroltak az edzőjével. A fiataloknak azt üzente, hogy figyeljenek az edzőjükre, mert csak az ő segítségével érhetik el a céljaikat.

„Óriási megtiszteltetés, hogy közösen tarthattunk bemutatóedzést, nem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik” – mondta az olimpikon Pigniczki Fanni.

Az MTK sportolója révén 21 év után szerepelhetett magyar ritmikus gimnasztikázó az olimpián. Az októberi világbajnokságon egyéni összetettben 14. helyezett Pigniczki két hét múlva a spanyol bajnokság döntőjében búcsúztatja régi gyakorlatait. Mint mondta, váratlanul érkezett a meghívás, amelynek örömmel tesz eleget.

Az MTK Budapest és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség szervezésében szombaton délelőtt zárt körű bemutatóedzésen vehettek részt a fiatalok, majd délután a junioroknak és a felnőtteknek tartott mesterkurzust a két nemzetközileg is elismert versenyző.

„Nagy élmény itt lenni a kicsikkel, bízom benne, hogy valamennyit tudok nekik segíteni pályafutásuk ezen szakaszában” – nyilatkozta Asram. Hozzátette, nem volt kiemelkedően tehetséges, viszont rendkívül motivált, nagyon szeret versenyezni, és amikor kiáll a szőnyegre, automatikusan mennek a jól begyakorolt mozdulatok.

Ajelet Zusszman elmondta, igazán szeret Asrammal dolgozni, mert hallgat a tanácsaira, és odafigyel arra, amit mond.

„A fiataloknak azt tudom tanácsolni, dolgozzanak keményen, figyeljenek az edzőjükre, segítsék egymást, tanuljanak a kudarcokból, és akkor bármi lehetséges” – tette hozzá.