A bulgáriai esemény honlapja szerint Pigniczki szombaton a buzogánygyakorlatára 23,250 pontot kapott, ezzel a 11. lett, a szalaggyakorlatát pedig 19,300 pontosra értékelték, ami a 17. helyet jelentette számára. Mivel pénteken karikával a 15. (22,600), labdával pedig a 16. lett (21,950), végül a hatvan fős mezőnyben az előkelő 11. pozícióban zárt 87,100 ponttal.

Wiesner Hanna szombaton buzogánnyal 47., szalaggal 30. lett, összetettben pedig a 37. helyen végzett. A vasárnapi szerenkénti döntőkbe a selejtező legjobb nyolc-nyolc helyezettje jutott.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség (MRGSZ) technikai bizottságának elnöke az MRGSZ sajtóközleményében úgy fogalmazott, a 11. helyezés sporttörténelmi a magyar ritmikus gimnasztika szempontjából, Pigniczki pedig az első állomás után olimpiai kvótás helyen áll.

„Fanni teljesítette azt, amiért kiutazott, jelenleg 40 ponttal a harmadik helyen áll az olimpiai kvótaszerzés szempontjából, a végelszámolásnál pedig majd három kvótát osztanak ki” – szögezte le Deutsch-Lazsányi.

Hozzátette, a vk-sorozaton a versenyzők az olimpiai kvótaszerzés szempontjából elért pozícióikra 50-től indulva pontokat kapnak - a harmadik helyével Pigniczki így ért el 40-et - és a végén a három legjobb pontszámot összeadják, ez alapján dől el, melyik három sportoló lesz kvótás.

„Nem csak azt kell figyelni, hogy Fanni hogyan teljesít, hanem azt is, hogy esetleg mások rontanak-e” – fűzte hozzá.

Az olimpiai kvóta megszerzésére az egyik lehetőség a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupa négy állomásból áll, és a három legjobb összetett helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát. A vk-sorozat Szófia után Taskentben és Bakuban folytatódik, majd Pesaróban zárul.