Rg-vk: Pigniczki Fanni a 11. az első nap után Taskentben

Vágólapra másolva!
2021.04.16. 20:16
Pigniczki Fanni az előkelő 11. helyen áll az olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat taskenti állomásának pénteki napját követően – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség sajtóközleménye szerint a selejtező első napján Pigniczki labdával 23.750 pontot gyűjtött, a karikagyakorlatára pedig 22.500 pontot kapott, így 46.250 ponttal a 11. helyen áll az ötvenfős mezőnyben. Az olimpiai kvótáért folytatott harcban jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el, de csak néhány tizeddel van lemaradva a vetélytársak mögött.

Wiesner Hanna labdával 20.900, karikával 18.900 pontot kapott, így a 32. helyről várja a szombati folytatás, amikor buzogánnyal és szalaggal versenyeznek majd a tornászok.

Az olimpiai kvóta megszerzésére két lehetőség van, az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A négy állomásból álló világkupában a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kikerülnek azoknak az országoknak a versenyzői, amelyek már két indulási jogot szereztek az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra, és az így kialakult sorrendben az első három helyezett szerez kvótát. Pigniczki az első, szófiai állomás után harmadik volt a kvótaszerzés szempontjából.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik