Rg: Vass Dóra 16. Portimaóban, legyőzték az olimpiai bajnokot

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 00:18
Meglepőnek nem mondható módon totális orosz fölényt hozott a ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat portugáliai állomása: Portimaóban minden aranyérmet a sportág első számú nagyhatalma nyert meg.

Kisebb meglepetés az aranyak eloszlásában volt: az olimpiai bajnok Jevgenyija Kanajeva „csak" labdával és karikával nyert, klasszis honfitársnője, Darja Kondakova buzogánnyal, szalaggal és – ez a legnagyobb szó – összetettben is maga mögé tudta utasítani a konkurenciát. A kéziszercsapatok fináléja is két orosz aranyérmet hozott, meglepetés az izraeli csapat második helye öt labdával.

A felnőtt mezőnyben a magyar színeket Vass Dóra és Szalóki Violetta képviselte: Vass 103.850 ponttal az összetett 16. helyén végzett – ez az igen erős konkurenciát tekintve kifejezetten jó eredménynek számít. Szalóki Violetta 94.625 ponttal az összetett 38. helyén végzett.

„Úgy érzem, az utolsó két versenyem nagyon jól sikerült, a májusi Európa-bajnokságra való felkészülés így befejeződött. Most már csak az apróbb hibák kijavítása és a szinten tartás a cél. Remélem, Minszkből is hasonlóan jó eredménnyel térünk majd haza" – mondta Vass Dóra.

„Nagyon örültem Dorka eredményének, mert nagyon jó formában van, és rengeteg jó visszajelzést kaptam a nemzetközi bíróktól és edzőktől, hogy nagyon sokat fejlődött az elmúlt fél évben, és megnyugtattak arról, hogy a világ legjobb 15 tornásza között a helye" – mondta Némethné Érfalvy Nóra, Vass Dóra edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik