Rg: Sinkó Andrea újra a ritmikus gimnasztikázóknál

Vágólapra másolva!
2010.08.24. 20:29
Pezseg az élet a magyar ritmikus gimnasztikázóknál: szeptemberben olimpiai előkvalifikációs világbajnokságon vesznek részt a mieink, és úgy néz ki, hogy hosszú idő után most lehet esélyünk magyar versenyzőnek szurkolni olimpián. A legeredményesebb magyar művészi tornász, Sinkó Andrea 18 év után tért vissza a sportághoz, és nagyon hisz a munkájában.

„Itt egy olyan stáb állt fel az elmúlt időben, amely kettőzött erővel dolgozik a magyar sikerekért – kezdte a szöuli olimpián 6. helyet szerző egykori rg-s, aki szakmai alelnökként tevékenykedik. – Úgy néz ki, hogy az együttes kéziszercsapaton kívül Vass Dóra és Forray Fanni is reménykedhet abban, hogy sikeres kvalifikációs sorozatot produkál, és akkor szoríthatunk nekik Londonban. Az elmúlt években a magyar aerobik meghonosításával voltam elfoglalva, de a nemzetközi rg-s kapcsolataimat folyamatosan ápoltam. Tisztában vagyok az esélyeinkkel."

A kéziszercsapattal négy edző dolgozik folyamatosan, és a riói olimpiára készülve összerakták már azt a juniorgárdát is, amely a 2016-os játékokra érhet majd be.

Ritmikus gimnasztikázóink szeptemberben, Moszkvában indulnak olimpiai előkvalifikációs világbajnokságon, ahol megtehetik az első lépést London és a 2012-es olimpia felé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik