Rg: nem indulhatnak az oroszok és a fehéroroszok a budapesti Grácia-kupán

Vágólapra másolva!
2022.08.24. 17:04
null
Az oroszokat nem láthatjuk Budapesten (Fotó: AFP)
A ritmikus gimnasztikázók vasárnapi és hétfői budapesti viadalán nem szerepelhetnek orosz versenyzők, mivel a magyar szövetség nem járult hozzá az indulásukhoz – írta szerdán az MTI az orosz hírügynökségre hivatkozva.

A TASZSZ szerint a döntésről a viadal szervezői adtak tájékoztatást, mondván, a Magyar Tornaszövetség tiltotta meg az orosz és a fehérorosz sportolók részvételét a Grácia-kupán. Az esemény két versenyt foglal magába, az egyiknek a gazdája a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG).

„Kezdettől fogva tudtuk, hogy az orosz és a fehérorosz tornászoknak tilos a FIG égisze alatt megrendezett tornán részt venniük, ezért meghívtuk őket a szokásos nemzetközi klubversenyünkre – idézte a TASZSZ az egyik szervezőt. – De aztán megkaptuk tornaszövetségünk levelét arról, hogy a két ország válogatottjai most nem indulhatnak semmilyen viadalon. A levélben az áll, hogy a tilalom minden olyan versenyre vonatkozik, amely az Európai Unió területén zajlik. Orosz és fehérorosz pontozóbírók hasonlóképpen nem dolgozhatnak európai rendezvényeken.”

A FIG az ukrajnai háború kezdetét követően, március elején tiltotta meg a két ország sportolóinak részvételét a versenyein.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik