Rg Eb: „A jövőben ezt el kell kerülnünk” – helyszíncsere edzésgondok miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 09:21
A hétvégén előbb a Spanyol Királyi Tornaszövetség (RFEG), majd az Európai Tornaszövetség (UEG) is hivatalosan bejelentette: a 2018-as ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság helyszíne az eredetileg tervezett Valladolid helyett a szintén spanyolországi Guadalajara lesz.

A valladolidi szervezők azután kényszerültek lemondani a rendezésről, hogy kiderült: jogi és infrastrukturális problémák miatt nem tudják biztosítani a verseny megrendezéséhez szükséges edzősátrakat és -szőnyegeket. A spanyol szövetség azt kérte az UEG-től, hogy ne vigye el az Európa-bajnokságot Spanyolországból, és alternatív helyszínként felajánlotta Guadalajarát. A Madrid közeli város évek óta világkupa-versenyeket rendez, a 2018-as vk-ra egy hónappal az Eb előtt kerül sor, tehát az infrastruktúra nagy része helyben lesz. Az Eb időpontja változatlan, 2018. június 1-3.

„Nagyon szokatlan kérés ez, és olyan helyzet, amelyet a jövőben el kell kerülnünk. Szerencsére ismerjük a guadalajarai helyszínt, a spanyol szövetség pedig magas szintű rendezvényt tud garantálni. Örülünk, hogy Spanyolországban marad az Eb, mert egészen kiváló hangulatra számítunk” – közölte Farid Gayibov, az UEG új elnöke.

Az előző évben Budapesten a Papp László Sportaréna adott helyet a ritmikus gimnasztikázók kontinensviadalának, az UEG akkor kiemelkedőnek nevezte a szervezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik