Raphaël Varane visszavonult a francia válogatottól; nem sikerült a bravúr Franciaország ellen a Davis-kupában

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.05. 23:26
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Nem sikerült a bravúr Franciaország ellen a Davis-kupában a világdöntő tatabányai selejtezőjében. Nagy Zoltán, a férfi teniszválogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak értékelte a mérkőzéseket, így beszélt arról is, hogy 2–2-es állásnál balszerencséje volt a válogatottnak, mert Piros Zsombor talpgyulladása miatt nem tudta vállalni a sorsdöntő mérkőzést. Már a hétvégi megméretés előtt is bajlódott a lábával, s a megterhelő pénteki mérkőzés tovább rontott a helyzeten – ezt követően a kapitány konzultált az orvosokkal, a fizioterapeutával is. Nagy Zoltán lapunknak arról is beszélt, hogy a csapat tagjainak egyénileg miben kell fejlődniük ahhoz, hogy a nemzeti együttes előre tudjon lépni.

Raphaël Varane 29 évesen visszavonult a francia válogatottól, mentálisan kimerítette a kettős terhelés, manchesteri csapattársa, a 22 éves Jadon Sancho hónapokon át nem volt bevethető, a háttérben depresszió és a belőle következő fizikai felkészületlensége állhatott – Faludi Viktória sportpszichológust kérdeztük, mi lehet az oka az élsportolók körében egyre gyarapodó mentális problémáknak. A szakember emlékeztetett rá: össztársadalmi jelenség, hogy a minden eddiginél több televíziós közvetítés és a közösségi média jóvoltából szinte teljesen belelátunk a sportolók magánéletébe. A futball különösen ilyen színtér. A sportágnak nőtt a társadalmi presztízse, az emberek pedig úgy érzik, a kommenteken keresztül joguk van beleszólni a szereplők életébe.

A Kisstadiont 1959-ben kezdték építeni, 1961-ben egy magyar–román hokimeccsel avatták fel, és e létesítmény (mű)jegén rendezték az 1963-as műkorcsolya Eb-t, ebben a műfajban szabadtéren az utolsót. A kontinensviadal sikeres lebonyolítását végig nagyban veszélyeztette a váratlan, igen erős hóesés. A verseny magyar szempontból nem ígért sok sikert, még leginkább a Korda Györgyi, Vásárhelyi Pál jégtáncos párban volt benne a jobb helyezés. A duó végül szép kűrrel a negyedik helyen végzett – a részletekről Népsport mellékletünkben olvashatnak. A cikkből az is kiderül, hogy magyar éremre jégtáncban egészen 1977-ig, a Regőczy Krisztina, Sallay András duó feltűnéséig várnunk kellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik