Peking 2022: döntött a CAS, két bronzérmes van női síkrosszban

MTI/B. A.MTI/B. A.
Vágólapra másolva!
2022.12.13. 19:52
null
Fanny Smith és Daniela Maier is megkapja a bronzérmet (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) határozata értelmében a svájci Fanny Smith és a német Daniela Maier is megkapja a bronzérmet a síakrobaták női krossz számának pekingi téli olimpián rendezett versenyében elért eredményéért.

A 2018-as phjongcshangi játékokon harmadik Smith a februári ötkarikás viadalon a bronzért csatázott Maierrel, összeakadtak, és végül hosszú videózás után a svájcit kizárták. A döntést akkor a versenyzők sem értették, mivel inkább versenybalesetnek tűnt, mintsem szabálytalanságnak. Maier megkapta a bronzérmet, Smith és a svájci szövetség azonban még februárban a nemzetközi szövetséghez (FIS) fordult, amelynek fellebbviteli bizottsága négy tanácskozás után neki ítélte oda a harmadik helyért járó medált.

Az ügy azonban mindezeket követően a CAS-hoz került, a szervezet pedig kedden azt közölte, hogy az érintettek közös megegyezését követően a FIS is beleegyezett abba, hogy a pekingi játékok női síkrossz viadalának döntőjében két harmadik helyezettet hirdetnek ki.

A számot a svédek kétszeres világbajnoka, Sandra Näslund nyerte rajt-cél győzelmet aratva, az ezüstérmet pedig Szocsi bajnoka, a kanadai Marielle Thompson szerezte meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik