Párizs 2024: 45 ezer önkéntest várnak az olimpiára

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 13:48
A jövő nyári párizsi olimpia szervezőbizottsága 45 ezer önkéntes munkájára számít – köztük 3000 fogyatékkal élő jelentkezését is várják.

.

Az erről szóló keddi sajtótájékoztatón Genevieve Darrieussecq illetékes miniszterhelyettes kiemelte: azt szeretnék, ha legalább háromezer fogyatékkal élő is lenne az önkéntesek között, ezzel is jelezve, hogy az ajtó mindenki előtt nyitva áll.

„A fogyatékkal élők sokszor önbizalom-hiányosak és úgy gondolják, ezekből az eseményekből ki vannak zárva. Szeretnénk megmutatni, hogy éppen ellenkezőleg, nagyon is szükségünk van rájuk” – mondta Darrieussecq.

Az önkéntesek toborzására szolgáló felület szerdán nyílik meg az ötkarikás játékok honlapján, jelentkezni május 3-ig lehet. A feltételek között szerepel az angol vagy francia nyelvtudás, a legalább tíznapos elérhetőség az olimpia vagy a paralimpia alatt, illetve a betöltött 18. életév. A folyamatból az ukrajnai háború ellenére az oroszok és a fehéroroszok sincsenek kizárva.

A párizsi olimpia 2024. július 26. és augusztus 11. között lesz, a paralimpia augusztus 28-án kezdődik és szeptember 8-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik