Paralimpia 2024: a Champs-Élysées-n és a Concorde téren lesz a megnyitó

Vágólapra másolva!
2022.10.20. 15:39
null
A hagyományoknak megfelelően a Diadalív árnyékában, Párizsban a Champs-Élysées-n ért véget a 21. szakasszal a Tour de France 109. kiírása (Fotó: Getty Images)
A város szívében, a Champs-Élysées-n és a Concorde téren rendezik a 2024-es párizsi paralimpia megnyitóját – jelentették be csütörtökön a szervezők.

 

Ez lesz az első alkalom, hogy az ünnepi eseményt nem egy stadionban bonyolítják le, és a számítások szerint 65 ezer nézője lesz.

„Alig várom, hogy lássam ezt a Champs-Élysées-től a Concorde térig tartó show-t, amely Párizs központját egyedülálló művészeti fesztivállá alakítja olyan produkciókkal, amelyeket még soha nem láttunk” – fogalmazta meg nagyívű terveit Thomas Jolly, a ceremónia művészeti vezetője.

„Ez egy olyan műsor lesz, amely a paralimpikonokat és az általuk megtestesített értékeket helyezi reflektorfénybe. És amely összehozza a nézőket világszerte a paralimpia egyedülálló szellemisége köré” – tette hozzá.

Azt már korábban bejelentették, hogy az olimpia megnyitóját sem stadionban, hanem a Szajnán, hajókon rendezik – erre 600 ezer nézőt várnak.

Hogy mindez mennyibe fog kerülni, még nem hozták nyilvánosságra. Thierry Reboul, a Párizs 2024 kreatív igazgatója azt mondta, a következő, december 12-i pénzügyi értekezlet után derülnek ki a számok.

A 2024-es párizsi paralimpia megnyitójára augusztus 28-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik