Padel: mindent vitt a Premier Padel az országos csb-n

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.26. 20:33
null
A padel egyre népszerűbb Magyarországon is (Fotó: Magyar Padelszövetség)
Címkék
Hétvégén rendezte meg a Magyar Padelszövetség a II. Országos Padel Csapatbajnokságot, amelyre rekordszámú nevezés érkezett. A nyolc csapat, 56 játékosa nevezése mellett tartott versenyen a budapesti Premier Padel, a Bebto Team, a szentendrei Padel Club Hungary és debreceni csapatok is indultak. Az idei csb-n a Premier Padel csapatai végeztek a dobogó első három helyén.

 

A padel három éve vetette meg a lábát itthon, mint a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike: tulajdonképpen a tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságainak ötvözeteként. A múlt évi hét nyilvánosan látogatható pályával szemben idén már megközelítőleg 22 pálya van már az országban. Budapesten kívül Szegeden, Kecskeméten, Szentendrén és Gödön is lehet padelezni.

Az idei csb-n a Premier Padel csapatai végeztek a dobogó első három helyén – a PP1 csapata (Pákay Péter, Barátosi Levente, Nándori Levente , Czingráber Zoltán, Schmidt-Bohn Zsombor, Weidinger Gergő, Szakács Olivér, Kerekes Péter) ismét aranyat nyert ezúttal az ezüstérmes PP2 csapata (Aczél László, Sandy Hole, Ala Bourara, Dankó Dorian, Úrvölgyi Marcell, Molnár Kristóf, Magyar Zsolt) ellen, míg a dobogó harmadik fokára a PP4-es csapata állhatott fel (Kovács Anikó, Erdélyi Mónika, Láng Kristóf, Janzer György, Varga Yvette, John Engdahl).

Dr. Pákay Péter a Magyar Padelszövetség alelnöke a következőt nyilatkozta az eseményről: „Örülök, hogy sikeresek megtartottuk a második csapatbajnokságunkat is! Nem titok, hogy a padelt meghatározó sporttá szeretnénk fejleszteni itthon. Ez látszik a dinamikusan növekvő pályák számában, hiszen egy év alatt megháromszorozódott a padelpályák mennyisége. Jövőre minden jel szerint újra megduplázódik ez a szám. A padel a világ egyik legjobban fejlődő sportja: 15 millióan padeleznek világszerte és a környező országokban is megvetette a lábát. Ezért fő célunk a következő években az infrastruktúra fejlesztése lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik