Öttusa-vk: kiegyensúlyozott versenyzésre törekszik Gulyás Michelle

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.07. 16:01
null
Kiegyensúlyozott versenyzésre törekszik Gulyás Michelle a vk-döntőben (Fotó: Nemzeti Sport)
A jövő heti, székesfehérvári világkupa-döntőben szeretné megismételni a második szófiai vk-versenyen nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményét, jó vívását Gulyás Michelle – írja az MTI.

 

Az Újpesti TE húszéves versenyzője olimpiai kvótát érő helyen áll a kvalifikációs rangsorban, és ezt a pozíciót egy jó teljesítménnyel megerősíthetné a másfélszeres szorzójú viadalon.

„Első világkupa-győzelmem után feldobódva, pozitív érzésekkel várom életem első világkupa-döntőjét. Szeretnék ugyanolyan jól vívni, mint Szófiában” – mondta az MTI-nek. Hozzátette, hogy a finálé bizonyos szempontból könnyebb lesz, mivel nem rendeznek selejtezőt, hiszen oda a sorozatban legtöbb pontot gyűjtő versenyzők kapnak meghívást. Nem kell kétszer is maximumot nyújtani, abba az egy versenybe kell mindent beleadni.

„Nagyon erős mezőny áll rajthoz Székesfehérváron. Érdekes, hogy életem első felnőttvilágversenyén is ott szerepeltem, méghozzá a 2018-as Európa-bajnokságon, amikor a váltó tagja voltam. Szeretek ott versenyezni, kár, hogy most nem lehet közönség a nézőtéren, a családom sem drukkolhat nekem, pedig minden hazai versenyemen szorítanak értem” – folytatta.

Gulyás március elején megnyerte a budapesti nemzetközi fedett pályás versenyt, amely egyben országos bajnokság is volt, majd legjobb magyarként végzett az idénynyitó budapesti, azután a két szófiai világkupán.

A székesfehérvári finálé a jövő héten csütörtöktől vasárnapig tart. Ezen a viadalon a maximálisan engedélyezett három-három magyar öttusázó – Marosi Ádám, Kasza Róbert és Kardos Bence, valamint Gulyás, Alekszejev Tamara és Guzi Blanka – indulhat a vk-versenyeken elért eredményei alapján.

A nőknél egyelőre Kovács Sarolta rendelkezik közvetlen kvótával, az olimpiai rangsorban Gulyás pozíciója nagyon kedvező, és feljöhet még kvótás helyre Alekszejev és Guzi is.

Öttusában kijelölt versenyeken lehetett, illetve lehet direkt kvótát szerezni a tokiói játékokra, a 36 fős férfi és a szintén 36 fős női mezőnyt majd az olimpiai kvalifikációs rangsorból töltik fel. Az olimpián egy országból nemenként két versenyző indítható, így ha többen szereznek jogosultságot, az adott nemzeti szövetség határoz.

A vk-döntő után a világbajnokságra – melyen közvetlen kvótát is osztanak – Kairóban kerül sor június 8-tól 14-ig.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik