Öttusa: világbajnoki bronzérmes a magyar női váltó!

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 20:21
null
Simon az első világbajnoki érmét szerezte a felnőttek között (Fotó: Tumbász Hédi)
A Simon Sarolta, Erdős Rita duó a bronzérmet szerezte meg a női váltóversenyben a kairói öttusa-világbajnokságon, amely a sportág utolsó olimpiai kvalifikációs eseménye.

Az elmúlt időszak késő őszies magyar tavaszából a kánikulába cseppentek bele versenyzőink az egyiptomi fővárosban, ahol 37-38 fokos meleg fogadta a világbajnokság részvevőit.

Az első versenynapon a nők váltóviadalát rendezték meg, amelyben a magyarok a szokásoknak megfelelően két fiatallal, a csepeli Simon Saroltával és a Trion SC-s Erdős Ritával vettek részt. A mieink a 2x100 méteres úszásban a 10., vívásban a 4. helyet szerezték meg, míg lovaglásban a legjobb teljesítményt nyújtották, így a zárószámra, a laser runra 45 másodperces hátrányban az ötödik pozícióból készülődhettek.

...és amire talán ők sem számítottak: a 11-es mezőnyben bronzérmes helyen értek célba!

Simon Sarolta az első 800 méteres kör végén a negyedik, a másodikban már a harmadik helyen hozta a magyar váltót, és a vb-újonc Erdős Ritának sikerült ezt a pozíciót megtartania.

„Nagyon örülök ennek a bronznak, hiszen ez az első felnőtt-világbajnokságom. A vívásnál kicsit akadozott nálam a gépezet, de Saci húzott magával, igazi csapatmunka eredménye lett ez a dobogó” – mondta Erdős Rita, amihez Simon Sarolta a következőket tette hozzá: „Döcögősen indult a napunk, az úszásban és a vívásban is voltak hibáink, ám a nap végére összeállt minden. A hibátlan lovaglás sokat dobott rajtunk, és a laser runban simán hoztuk a harmadik helyet. Örülök neki, hogy lehetőséget kaptam ebben a számban és tudtam bizonyítani, hogy számíthatnak rám.”

Kállai Ákos női kapitány is elégedetten nyilatkozott a nap végén: „Sok csapat elszállt a lovagláson, a lányok pedig nagyon ügyesen abszolválták ezt a számot. Ez volt az egyik nagy értéke a napnak. A másik meg az, hogy megbízható laser runt produkáltak, csak az első körben volt egy kis remegés, ám versenyzőink nagyon szépen húzták be ezt a bronzérmet.”

A vb szerdán a férfiak váltójával folytatódik, majd a hagyományos versenyek selejtezői következnek csütörtökön és pénteken, azután a női és férfi döntőt rendezik szombaton és a vasárnap, végül pedig a vegyes váltóra kerül sor hétfőn.

VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ
Női váltó.
1. Fehéroroszország (Volha Szilkina, Irina Praszjancova) 1396, 2. Oroszország (Batasova, Gubajdullina) 1383, 3. Magyarország (Simon Sarolta, Erdős Rita) 1343 pont (úszás: 2:16.19/278, vívás: 21 győzelem/217, lovaglás: 300 pont, laser run: 12:32.00/548)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik