Öttusa-vb: három magyar jutott be a női verseny döntőjébe

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 20:14
null
Gulyás Michelle megnyerte a vívást (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Három magyar versenyző jutott be a női selejtezőből a döntőbe a kairói öttusa-világbajnokságon. Gulyás Michelle szárnyalt, Guzi Blanka nagyot mentett, Alekszejev Tamara hozta a papírformát ezen a napon.

 

Ismét megmutatta oroszlánkörmeit Gulyás Michelle, aki a kairói világbajnokság női selejtezőjében alkotott nagyot. A B-csoportban rajthoz álló 20 esztendős öttusázó 25 tussal nyerte meg a vívást, úszásban az ötödik legjobb időt érte el és összességében uralta a laser run versenyt is, amelyben a döntőre tartalékolva, a végén egy hetes bolyban haladva, meg is őrizte vezető pozícióját.

Az A-csoportban szereplő Alekszejev Tamara is Gulyáshoz hasonlóan magabiztosan szerepelt a páston, 23 győzelemmel a harmadik legjobb teljesítményt érte el, s végül egy közepesnek mondható laser runnal, egy papírforma nyolcadik hellyel megerősítette finálés pozícióját.

Guzi Blankának a döntő érdekében nagyot kellett mennie, mert bár egyéni csúcsot ért el úszásban, vívóteljesítményével (14 tus) még mindig a középmezőnyhöz tartozik, így a végén a 24. helyről rajtolva, több mint egy perces hátrányt kellett ledolgoznia a laser run során. Guzi az A-csoport legjobb laser run teljesítményét nyújtotta, körről körre darálta be a mezőnyt, s végül az ötödik helyen célba érve nyugtázhatta, hogy ő is a döntő szereplője lehet. Egyvalakitől azonban búcsúzni kellett, a rossz napot kifogó Réti Kamilla számára véget ért a kairói világbajnokság.

ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ
NŐK, SELEJTEZŐ

A-csoport: 1. Gintare Venckauskaite (litván) 995, 2. Serapinaite (litván) 994, 3. Schleu (német) 993, ...5. Guzi Blanka (magyar) 989, ...8. Alekszejev Tamara (magyar) 979
B-csoport: 1. Gulyás Michelle (magyar) 987, 2. Ibatullina 987, 3. Asadauskaite 987, ...28. Réti Kamilla (magyar) 901

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik