Öttusa ob: Kardos Bence megvédte címét

Vágólapra másolva!
2020.10.03. 20:22
Kardos Bence győzött, ezzel megvédte címét szombaton a férfiak versenyében az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI A csapata lett az aranyérmes.

A koronavírus-járvány miatt március közepéről elhalasztott bajnokságnak a Ludovika Aréna, illetve a Ludovika Egyetemi Sportközpont és a Nemzeti Lovarda adott otthont. A szombati férfiversenyen 24-en indultak, többen sérülés és betegség miatt hiányoztak, közülük Demeter Bence és Szép Balázs koronavírus-fertőzés utáni lábadozás miatt nem állt rajthoz.

A nyitó számot, a vívást Kasza Róbert nyerte remek eredménnyel, húsz győzelme mellé csupán három vereség került a jegyzőkönyvbe. Őt követte tíz évvel fiatalabb klubtársa, Bereczki Richárd (18/5). Jól vívott, és a képzeletbeli dobogóra állhatott ebben a számban a válogatott másik rutinos tagja, Marosi Ádám (16/7) is.

Az úszásban a tavalyi bajnok, a 22 éves Kardos volt a leggyorsabb – 1:57.94 perc alatt teljesítette a 200 métert –, mögötte Kasza és Marosi zárt. A lovaglásban Kasza, Marosi és Kardos lova is egy-egy akadályt vert, így mindhárman 293 ponttal jöttek le a pályáról. Hibátlanul lovagolt viszont - többek között - Bereczki Richárd, aki összetettben feljött a második helyre, és a záró, lövészetből és futásból álló kombinált számnak 17 másodperccel a vezető Kasza Róbert mögött vágott neki. Marosi 35 másodperccel követte Kaszát, míg Kardos 37 másodperc hátránnyal, a negyedik helyről rajtolt.

„Nagyon izgalmas verseny várható a végén, Kasza, Bereczki, Marosi és Kardos is esélyes a győzelemre” – vélekedett Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya a zárószám előtt, majd kiemelte Kasza kiváló teljesítményét a kulcsszámnak számító vívásban. Véleménye szerint Bereczki is helytállt a páston, Marosi versenyben maradt, míg Kardos tőle elfogadhatót nyújtott.

„Számomra a legörvendetesebb az, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb és legrangosabb mezőnye gyűlt össze a bajnokságon, és ha sérülés vagy betegség nem szólt volna közbe, harmincnál is több öttusázó, vagyis lovasképesítéssel rendelkező versenyző indult volna” – tette hozzá a kapitány.

A lézerlövészetes futást a fiatal Gáll András nagy fölénnyel nyerte meg, Kardos Bencének a számban elért második helye azt jelentette, hogy összetettben első lett, és megvédte bajnoki címét.

ÖTTUSA OB
FÉRFIAK
EGYÉNI

1. Kardos Bence (Trion SC) 1510 pont
2. Bereczki Richárd (KSI) 1496
3. Kasza Róbert (KSI) 1478

CSAPAT
1. KSI A (Bereczki Richárd, Kasza Róbert, Regős Gergely) 4434
2. BHSE A (Marosi Ádám, Klis Krisztián, Villamayor Sergio) 4336
3. BHSE B (Bruckmann Gergő, Viczián Bence, Szabó Illés) 4124

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik