Öttusa: négy magyar döntős a budapesti vk-versenyen

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 19:02
null
Gulyás Michelle a laser runnal már tartalékolhatott (Fotó: Buza Virág/MÖSZ)
Négy női öttusázónk jutott be a döntőbe a budapesti világkupa első selejtezős napján. Gulyás Michelle, aki néhány héttel ezelőtt megnyerte a magyar nyílt fedett pályás versenyt, továbbra is lehengerlő formában van.

„A futásomat erősnek érzem, hasonlóan a többi tusához, a nagy kérdés viszont továbbra is a vívásom. Abban szeretnék többet fejlődni, és ez a verseny jó lehetőség lesz annak felmérésére, hogy sikerült-e vagy még több időre van szükségem” – ezekkel a gondolatokkal vágott neki Gulyás Michelle a szerdán rajtoló budapesti világkupaversenynek, amely a koronavírus-járvány miatti egy esztendős leállást követően az első olimpiai kvalifikációs versenye a sportágnak.

Az UTE versenyzője kérdésére már a női selejtező során megkapta a választ, hiszen csoportjában 18 győzelemmel és 7 vereséggel úgy végzett az előkelő negyedik helyen, hogy fegyverhiba miatt még 10 pont büntetést is levont tőle a zsűri. Gulyás Michelle kimagasló vívását az úszás megnyerésével fejelte meg, ami azt jelentette, hogy egy biztonsági laser run is elegendő volt számára ahhoz, hogy a döntőben tudhassa magát.

„Remélem ezt a vívás mentalitást, amit most a selejtezőben nyújtottam, tovább tudom vinni a döntőbe is. A páston nyújtott teljesítményemnek köszönhetően visszavehettem a többi számban, tudtam tartalékolni a fináléra” – mondta Gulyás Michelle, aki mellett még három magyar versenyző, a szintén A-csoportos Guzi Blanka, a C-csoportban szereplő Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara is csatlakozott a pénteki döntő mezőnyéhez.

ALEKSZEJEV TAMARA
„Sajnos nehezen indult be a vívás, fejben voltak problémáim, mert túl sokat vártam magamtól. Szerettem volna, ha nagyon jól sikerül ez a szám és a futásban így spórolhattam volna, de nyilván ez nem úgy megy, ahogyan mi elképzeljük. Az úszással elégedett vagyok, mert az egyéni legjobbamat úsztam, és a futás is jól ment, bár a lövészetemben még mindig akadnak hibák. Remélem minden egy kicsivel jobb lesz majd a döntőben.”

A székesfehérváriak világbajnoka, Kovács Sarolta magabiztos napot fogott ki, úszásban az ötödik, vívásban a negyedik eredményt érte el a csoportjában így a laser runban az élről rajtolhatott, ám fegyverhiba miatt visszacsúszott, de így is továbbjutó helyen érkezett célba.

A csoport másik magyarja Alekszejev Tamara úszásban egyéni csúcsot ért el, majd egy kicsit nehezebben melegedett bele a vívásba, ám végül ő is jó helyen, csoport hetedikként zárt. Amelyet sikerült egy remek laser runnal megfejelnie, így végül a harmadik helyen érkezett a célba.

Két magyar versenyzőnek nem sikerült kvalifikálnia magát a pénteki folytatásra: Simon Sarolta a B-csoport 17. helyezettjeként, Réti Kamilla a 19. helyen zárt.

ÖTTUSA VILÁGKUPAVERSENY
Nők. Kvalifikáció
A-csoport:
1. Gintara Venackauskaite (litván) 1044, ...5. Gulyás Michelle 1036, 6. Guzi Blanka 1036
B-csoport: 1. Elena Potapenko (kazah) 1059, ...17. Simon Sarolta 1018, ...19. Réti Kamilla 1004
C-csoport: 1. Natsu Otah (japán) 1059, ...3. Alekszejev Tamara 1054, ...8, Kovács Sarolta 1051

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik