Öttusa: „Még ha fáj is...” – Kardos Bence útnak indult

Vágólapra másolva!
2019.09.27. 15:15
null
Kardos Bence Kirgizisztánban indul olimpiai kvalifikációs versenyen (Fotó: Tumbász Hédi)
A messzi Kirgizisztánig elutazott Kardos Bence, aki a szeptember közepi drzonkówi nemzetközi öttusaverseny után ismét olimpiai pontszerző versenyen rajtol – ezúttal Biskekben.

Két váltóban, a férfiak versenyében Szabó Illés, a vegyes váltóban Gulyás Michelle párjaként szerepelt Kardos Bence a szeptember eleji budapesti világbajnokságon. A Trion SC versenyzőjének a vegyes váltó során sikerült igazán megcsillantani tudását – úszásban, lovaglásban és a kombinált számban is helytállt a felnőttek között, ám az ismét kiderült: vívásban még szüksége van a rutinszerzésre.

„Remek tapasztalatokat adott ez a világbajnokság, átélhettem két izgalmas versenynapot is egy rendkívül erős felnőttmezőnyben, ami azért a juniormezőnyhöz képest valóban másik kávéház” – mondta Kardos Bence, aki szerint rengeteg ilyen jellegű versenyre van szüksége ahhoz, hogy beleerősödjön a nemzetközi elitbe.

Éppen ezért, nem is elsődlegesen az olimpiai pontok gyűjtögetését, hanem a tapasztalatszerzést szolgálta a drzonkówi és szolgálja a biskeki nemzetközi verseny. Előbbin az előkelő hetedik helyen zárt Kardos Bence, aki a most következő hétvégére pedig azt tűzte ki célként, hogy minél jobb eredményt érjen el a vívásban.

„Kihasználtuk az alkalmat, hogy szeptemberben két versenyen is pályára lépjek. Ez a kirgizisztáni viadal is jó feladat, mert erős a mezőny és ez remek lehetőséget ad a vívás gyakorlására. A vívás mellett a lovaglás még az a versenyszám, amelyben nem lehet elegendő rutint szerezni” – vélekedett a versenyző, aki ellenpéldája a rutinos, idősebb öttusázóknak. Marosi Ádám, Kasza Róbert és Demeter Bence is már szelektál, hiszen nem lehet minden hónapban csúcsformába lendülni, Kardos Bence viszont egészen más úton halad.

„Úgy gondolom, természetes, hogy a többiek már szelektálnak a versenyek között és gondosan beosztják az energiájukat. Ők már igen régóta benne vannak ebben a sportágban, volt idejük felépíteni magukat, rutint szerezni. Én még abban a korban vagyok, hogy képesnek kell lennem kitolni az ingerküszöbömet, még ha fáj is, mert ez fog előre vinni, ettől leszek jó versenyző” – tette hozzá Kardos, aki nem gondolja, hogy Marosi Ádámmal és Kasza Róberttel versenyt futna a kvótáért.

„Én még csak a szárnyaimat bontogatom, az edzőimmel próbáljuk lefektetni egy remélhetőleg sikeres karrier alapköveit, a teher egyelőre inkább az ő vállukat nyomja.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik