Öttusa: március elején távozik a női válogatott éléről Kállai Ákos

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 18:06
null
Kállai Ákos távozik március 1-jével az öttusa válogatott éléről (Fotó: Nemzeti Sport)
Március elejétől nem folytatja tevékenységét a női öttusa-válogatott szövetségi kapitányaként Kállai Ákos.

 

Kállai Ákos levélben jelezte a Magyar Öttusa-szövetség (MÖSZ) elnökségének a döntését, a vezető testület pedig a kérésének megfelelően ezt tudomásul vette és véglegesnek tekinti, így március 1-jétől már nem Kállai Ákos lesz a kapitány.

Kállai egyszer már felajánlotta lemondását, de a szövetség 12 tagú vezető testülete december 14-én ezt nem fogadta el. Ezután Gyurka Márk Manó, a sportolói bizottság elnöke a versenyzők képviseletében bizalmatlansági indítványt nyújtott át Simicskó István elnöknek, azt kérte, hogy a testület vizsgálja felül a döntését.

A júliusi alexandriai világbajnokság után Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője úgy nyilatkozott: a továbbiakban nem hajlandók együtt dolgozni a női válogatott szövetségi kapitányával. A döntésüket azzal indokolta, hogy az elmúlt években Kállai Ákostól nem kaptak támogatást, a klubedzéseiket nem látogatta a szakvezető, a vb-n egyéniben ezüst–, csapatban bronzérmes Gulyás Michelle pedig az egyik edzőtáborból sírva hívta fel őt azzal, hogy a kapitány olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak.

A helyzet tisztázására augusztus 17-én négytagú testület alakult, ennek a jelentését hallgatta meg az elnökség december közepén és hozta meg akkori döntését. Kállai végül mégis a távozás mellett döntött.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik