Öttusa: Ha újraszületnék, focista lennék, többet keresnék – Alekszejev Tamara

NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 13:30
Bár Alekszejev Tamarát bokszedzésen látogattuk meg a Sportkrém stábjával, neki mindene az öttusa, el sem tudja képzelni, hogy mi lesz, ha egyszer be kell fejeznie az aktív pályafutását. Pedig 18 évesen két évre már abbahagyta, akkor úgy érezte, besokallt, aztán mégis visszatalált a szeretett sportághoz. Az öttusát nem tekinti munkának, inkább szenvedélynek, videónkban kendőzetlen őszinteséggel beszél arról, hogy például a labdarúgáshoz képest anyagilag mennyire nem éri meg ezt a sportágtat űzni. 

„Hogy őszinte legyek, én nem keresem halálra magam – vallotta be a csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó. – A mi egyesületünk, az Alba Öttusa SE a legszegényebb itt Székesfehérváron, a minimálbért keresem, és ahhoz kapok egy kis ösztöndíjat. Minden hónapban mondom, hogy szeretnék fizetésemelést, de nincs rá keret. Az öttusában csak a legjobbaknak van esélyük arra, hogy magas összegeket keressenek. Annyira nem nézett sport, a szponzorok is inkább a csapatsportokat támogatják. Szóval, nem lehet annyira jól megélni belőle, nem egy focistaállás. Ha újraszületnék, lehet, hogy focista lennék, mert fele ennyit kellene edzenem, és nem kellene nagy eredményeket elérnem, mégis többet keresnék. Én ha megnyerem az Eb-t, kapnék 2-3 milliót, ők kijutottak az Eb-re, kaptak fejenként tízet. Értem, én hogy sokkal nézettebb, de amennyit beleteszek az öttusába... Hálátlan sport az öttusa.”

Videónkban természetesen szóba kerül Tokió is, amely a 30 éves sportoló első olimpiája lehetne. Valamint beszél arról is, hogy korábban vadabb életet élt, erről tanúskodnak a hátán látható tetoválások is. Mostanság azonban szabadidejében a buli helyett inkább bokszolni jár a Videoton Box Clubba.

Ha még többet szeretne megtudni Alekszejev Tamaráról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik