Orosz–ukrán háború: az ukrán kézisek nem állnak ki a finnek ellen

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 19:14
null
Nem játszanak az ukrán kézisek (Fotó: Ukrán Kézilabda-szövetség)
Az ukrán férfi kézilabda-válogatott az országban fennálló háborús helyzet miatt nem áll ki Finnország ellen a jövő januári világbajnokság selejtezősorozatában. Eközben a Karate Világszövetség felfüggesztette az oroszok és fehéroroszok versenyzési jogát.

 

Ami a kézilabdázókat illeti, az ukránok a jövő héten találkoztak volna a finnekkel, akik így játék nélkül a második fordulóba jutottak, ahol áprilisban Horvátország lesz az ellenfelük. Ennek a párharcnak a győztese jut ki a jövő januári, lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságra.

Karatéban a szerdai döntés azonnali hatállyal, visszavonásig érvényes és összhangban van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlásával, amelyet már számos sportági szövetség követett az oroszok ukrajnai háborúja nyomán. A versenyzőkön túl a hivatalos tisztségviselőkre is vonatkozik az ítélet, amelyet az ukrajnai helyzet további megfigyelése követ.

Antonio Espinós, a WKF elnöke hangsúlyozta: a karatés család egységesen kiáll a „szörnyűséges történések ellen”, döntésük pedig nem a sportolók vagy tisztségviselők ellen szól, hanem a sportági közösség védelmére, és az olyan értékek ápolására, mint a tisztelet és becsület.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik