Olvasóink Hegedüs Csabát javasolják a Nemzet Sportolói közé

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.27. 09:42
null
Olvasóink Hegedüs Csabát javasolják a Nemzet Sportolói közé (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, Varga János halálával új tagot kell választania a Nemzet Sportolóinak. Megkérdeztük olvasóinkat, kit javasolnak új tagnak, s a szavazók egyértelműen az 1972-es müncheni ötkarikás játékokon Magyarország századik olimpiai aranyérmét szerző Tuskirály, Hegedüs Csaba mellett tették le voksukat.

Nemzet Sportolója lehet a hatvan év feletti, kiemelkedő sporteredményt elérő, és életművében a magyar sportot szolgáló személy. A Nemzet Sportolóját a jelenlegi 11 tag választja meg. A tagok egyesével tehetnek javaslatot, kit tartanak érdemesnek arra, hogy a Nemzet Sportolója legyen. Egy ember több javaslattal is élhet. Az összesítés után már csak a listán szereplő jelöltekre lehet szavazni és a korábbi kiválóságok már csak egy személyt jelölhetnek. A szavazás addig tart, amíg valaki meg nem szerzi a szavazatok több mint felét, vagyis hat igent – aki a legkevesebb szavazatot kapja, lekerül a listáról.

Amikor valaki megszerzi a szavazatok több mint ötven százalékát, a sportért felelős államtitkár ellenőrzi, az illető megfelel-e a jogszabályi kritériumoknak – és amikor a kormány elfogadja a javaslatot, hivatalossá válik, ki lesz a Nemzet Sportolója.

A Nemzeti Sport Online-on megkérdeztük olvasóinkat, kit tartanak legérdemesebbnek a Nemzet Sportolója címre. A jelöltek: Dunai Antal (labdarúgó, 79), Gyenge Valéria (úszó, 89), Hegedüs Csaba (birkózó, 74), Kocsis Ferenc (birkózó, 69), Németh Miklós (atléta, 76), Pézsa Tibor (vívó, 87), Regőczy Krisztina (műkorcsolyázó, 67), Szabó Bence (vívó, 60), Török Ferenc (öttusázó, 87), Vaskuti István (kenus, 67).

A jelöltek közül magasan a legtöbb szavazatot Hegedüs Csaba kapta, akire 952 voks érkezett, míg a második helyezett Szabó Bencére 454, a harmadik Török Ferencre 403.

A SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE

SZAVAZÁS

Ön szerint ki legyen a Nemzet Sportolója?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A jelenlegi Nemzet Sportolói
Balczó András (öttusa), Faragó Tamás (vízilabda), Hammerl László (sportlövészet), Ivánkay Mária (para-asztalitenisz), Jónyer István (asztalitenisz), Kamuti Jenő (vívás), Keleti Ágnes (torna), Magyar Zoltán (torna), Portisch Lajos (sakk), Rejtő Ildikó (vívás), Schmitt Pál (vívás)
A JELÖLTEK LEGFONTOSABB EREDMÉNYEI – NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A JELÖLTEK LEGFONTOSABB EREDMÉNYEI – NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik