„Februárban, a Bocskai-emlékversenyen makacs betegség miatt nem tudtam indulni, három hetet hagytam ki, mert begyulladt a mandulám és az arcüregem – nyilatkozta az MTI-nek a tavalyi világbajnokságon bronzérmes kispesti bokszoló. – Antibiotikumos kúrát kaptam, amit meg kellett ismételni, mert nem jöttem rendbe első nekifutásra."
    
A tavaly óta Szántó Imrével irányításával készülő 64 kilós öklöző a milánói világbajnokságon bravúrosan szerepelt, egészen az elődöntőig menetelt, amelyben csupán egy ponttal kapott ki az amerikai Frankie Gomeztől. Bronzérme értéket csak növeli, hogy sérülten, fájdalmak közepette jutott a világ négy legjobbja közé.
    
„Elcsúszott néhány csigolyám, a hatos és a hetes ráadásul nyomta a csontvelőt, s ez nagy fájdalmakat okozott. A csontkovács aztán segített rajtam, azóta pedig edzések között, mondhatni szabadidőmben gyógytornázok, így noha nem tökéletes, már sokkal jobb, és rendesen tudok edzeni" - adott magáról „gerincjelentést" Káté. – Jó erőben érzem magam, hamarosan megyünk Ankarába az Ahmet Cömer-versenyre, júniusban pedig a moszkvai Eb következik."
    
Káté Gyula a mostani amatőr válogatott legtapasztaltabb és legeredményesebb tagja. A 28 éves bokszoló a tavalyi mellett a 2003-as világbajnokságon is bronzérmet szerzett, 2008-ban Európa-bajnoki második volt, 2004-ben és 2006-ban pedig harmadik lett a kontinensviadalon.