Ökölvívás: immár hétből hét vereség az új-delhi női vb-n

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.03.20. 11:58
null
Lakos Regina a világ legjobbjától kapott ki
Hatból hat vereséggel rajtolt Új-Delhiben a nyolctagú magyar küldöttség az ökölvívó-világbajnokságon, amit csak kicsit árnyal, hogy legalább hárman szoros, ki-ki meccsen maradtak alul – de alulmaradtak. Így aztán hétfőre azok maradtak versenyben, akik a sorsolás (és a kisebb mezőny) jóvoltából megspórolták maguknak az első köröket: a 70 kilós Lakos Regina és a 81 kilós Nagy Tímea.

 

Utolsó előttiként a Vasas-Süllős bunyósa, Lakos Regina mutatkozott be, egyből a 16 között – ellenfele az IBA világranglistáját vezető mozambiki Alcinda dos Santos (lánykori nevén Panguana) volt. Végig a mozgékony afrikai akarata érvényesült, és ezt a bírák is így látták. Lányaink hetedik meccsén sem tört tehát át a gát, azaz lassan elfogy a magyar csapat Új-Delhiben.

Kedden a világbajnokságon nem lesz érdekeltségünk, szerdán a 81 kilós vb- és Eb-bronzérmes Nagy Tímea éremért bokszol a 2018-as világbajnok kínai Vang Li-na ellen – ne legyen így, de az erőviszonyok ismeretében könnyen lehet, hogy nyert meccs nélkül utazik haza a magyar válogatott.

ÖKÖLVÍVÁS
VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK, ÚJ-DELHI
Nyolcaddöntő. 70 kg.
Dos Santos (mozambiki)–Lakos Regina p. gy. (5:0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik