NOB: Thomas Bach virtuálisan vette át a békedíjat

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 15:45
null
Thomas Bach jeles elismerést vehetett át – de csak virtuálisan (Fot6ó: AFP)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hétfőn megkapta a múlt hónapban megítélt dél-koreai békedíjat – írja az MTI.

A NOB első embere nem személyesen, hanem virtuálisan vette át az elismerést, mivel – tekintettel a koronavírus-járványra – előzőleg úgy döntött: nem utazik el Szöulba, így Lausanne-ból, a NOB székhelyéről csatlakozott a hétfői ceremóniához.

Ünnepi beszédében – amelyet a NOB honlapja ismertetett – Jom Dzse Ho, a Szöuli Békedíj Kulturális Alapítvány elnöke Thomas Bachot olyan embernek nevezte, aki „az olimpiai szellem küldetését tölti be a sporton keresztül a béke elérésében” és szerte a világon elősegítette a barátságot, a harmóniát, nagyban hozzájárulva a konfliktusok és megosztottság megoldásához számos régióban.

A NOB elnöke válaszbeszédében azt hangsúlyozta, hogy az olimpiai játékok célja mindig a béke elősegítése volt a sport révén.

„Amikor 1894-ben Pierre de Coubertin megalapította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, ebben a küldetésben hat leendő Nobel-békedíjas jelenléte támogatta – jelentette ki, majd hozzáfűzte: az olimpia arra szolgál, hogy – példát mutasson egy olyan világ számára, amelyben mindenki ugyanazokat a szabályokat és egymást tiszteletben tartja."

A szöuli békedíj 200 ezer dollár összegű pénzösszeggel jár, amelyet Bach jótékonysági célra ajánlott fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik