NOB: a súlyemelés olimpiai jövőjéről Tokió után döntenek

Vágólapra másolva!
2020.11.12. 16:06
null
Thomas Bach szerint Tokió után dől el a súlyemelés jövője (Fotó: AFP)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke azt mondta, a jövő nyári tokiói olimpia után döntenek arról, ott lehet-e a súlyemelés a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is – írta a Magyar Távirati Iroda.

Bach szerdai, lausanne-i online sajtótájékoztatóján foglalkozott a sportág helyzetével, és bírálattal illetve a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) vezérkarát, amiért változatlanul adós az irányítás megreformálásával – számolt be az MTI.

„Itt továbbra sincs előrelépés, az IWF elnökségében nem kapnak helyet a sportolók. Látunk projekteket, de nem látunk semmilyen intézkedést” – mondta a hírügynökség által idézett Bach, aki úgy fogalmazott: a korábbi elnök, a posztról távozott Aján Tamás kivételével a mostani továbbra is a régi elnökség.

„Több információra van szükségünk arról, hogy ki és hogyan fogja megreformálni az IWF vezetését. A NOB a tokiói olimpia után fontolóra veszi, hogy benn tartsa-e a súlyemelést a párizsi játékok programjában” – idézte a TASZSZ Thomas Bachot.

Az MTK emlékeztet, ez év januárjától az amerikai alelnök, Ursula Papandrea látta el az IWF ideiglenes elnökének tisztét, miután Aján Tamás – a Richard McLaren kanadai jogászprofesszor vezette vizsgálatok alapján megfogalmazott korrupciós vádak nyomán – lemondott 2000 óta viselt elnöki pozíciójáról. Papandreát azonban az elnökség októberben leváltotta, s rövid időn belül kétszer is új ideiglenes vezetőt nevezett ki az IWF élére, a NOB nemtetszését és többször is hangoztatott aggályait kiváltva.

Az IWF 2021 márciusára tervezi tisztújító kongresszusát – írta a távirati iroda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik