Nemzet Sportolója: olvasóink őt választanák 12. tagnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 17:21
A Nemzeti Sport információi szerint május 30-án, kedden ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak – az odaítélésről a kormány dönt. A Földi Imre halálával megüresedett hely betöltése előtt megkérdeztük olvasóinkat, kit javasolnának 12. tagnak. A szavazáson Jónyer István asztaliteniszező közel 3000 szavazatos előnnyel zárt az élen, megelőzve a labdarúgó Mészöly Kálmánt.

Szavazásunk első két helyezettjével interjút készített a Nemzeti Sport.Szavazásunk első két helyezettjével interjút készített a Nemzeti Sport.

A Jónyer Istvánnal készült beszélgetést ide kattintva olvashatják el.

A Mészöly Kálmánnal készített interjú elolvasásához kattintson ide!

Az elismerésről bővebben ide kattintva olvashat!

SZAVAZÁS

Ön szerint ki legyen a Nemzet Sportolója?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A VÁLASZTÁS MENETE

A Nemzet Sportolója cím adományozásának eljárási szabályai 2011-ben és 2015-ben jelentősen módosultak. A hatályos szabályozás értelmében a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új személyre. A Nemzet Sportolóinak javaslatát a sportpolitikáért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) terjeszti a Kormány elé. A javaslat Kormány elé terjesztése előtt az EMMI jogosult adatot igényelni a bűnügyi nyilvántartási rendszerből. Az adatigénylés kizárólag azon adatra irányulhat, hogy a Nemzet Sportolói által javasolt személlyel szemben érdemtelenségi ok áll fenn, vagy büntetőeljárás hatálya alatt áll. A Kormány a javasolt személyről határozatban dönt, amely alapján az EMMI hatósági határozatot hoz.

A Nemzet Sportolója cím adományozásával összefüggő közigazgatási hatósági feladatokat az EMMI látja el, ennek megfelelően a Kormány döntését követően az EMMI kiállítja a hatósági határozatot, amelyben megállapítja az életjáradékra jogosultságot és az életjáradékot, továbbá gondoskodik annak havonta történő folyósításáról.

A Korm. rendelet 2. §-ának (2) bekezdése alapján a Nemzet Sportolói a jelölt személyéről döntő – jegyzőkönyvben rögzített – új javaslatukat a Nemzet Sportolóinak ülésén személyesen, vagy az ülésről való távolmaradás esetén az ülés időpontjában az ülésen jelenlévők felé hangkapcsolatot biztosító elektronikus úton, ideértve a telefonon tett nyilatkozatot is, vagy az ülést megelőzően a sportpolitikáért felelős miniszternek címezve írásban teszik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik