Illusztráció: AFP

 

A számban minden második körben az utolsó búcsúzik, Orosz Gergő rögtön az elején hátul ragadt a pálya alsó részén, ahonnan nincs hová menekülni, így elsőként búcsúzott. A dobogó felső fokára a toronymagas esélyes, világbajnok olasz Elia Viviani állhatott azt követően, hogy a nap folyamán a több mint 200 kilométer hosszú országúti mezőnyversenyben hetedik lett.

Női pontversenyben Borissza Johanna állt rajthoz, ám a táv ötödénél, már körhátrányban kiszállt. A számban a világbajnok belga Lotte Kopecky diadalmaskodott azt követően, hogy szombaton a kieséses verseny után is az ő nyakába került az aranyérem.

Férfi sprintben az elődöntőben az egy körrel korábban Szalontay Sándort búcsúztató, csapatban olimpiai ezüst-, egyéniben bronzérmes Jack Carlin esett nagyot, ám önhibáján kívül, így döntőbe jutott. A szombati kvalifikációban a leggyorsabb időt tekerő brit fájdalmai ellenére megnyerte az első futamot, ám a következő kettőben a francia Sébastien Vigier kerekedett felül. A nagy favorit hollandok nem indultak az Eb-n.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, PÁLYAKERÉKPÁR
FÉRFIAK
kieséses verseny

1. Elia Viviani (Olaszország)
2. Theo Reinhardt (Németország)
3. Jules Hesters (Belgium)
...
16. OROSZ GERGŐ

sprint
1. Sébastien Vigier (Franciaország)
2. Jack Carlin (Nagy-Britannia)
3. Rayan Helal (Franciaország)
...
8. SZALONTAY SÁNDOR
...
19. CSENGŐI BÁLINT
döntő
Vigier–Carlin 2–1
a 3. helyért
Helal–HamishTurnbull (Nagy-Britannia) 2–0

NŐK
pontverseny

1. Lotte Kopecky (Belgium) 85 pont
2. Silvia Zanardi (Olaszország) 53
3. Victoire Berteau (Franciaország) 47
Borissza Johanna feladta.

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.