Multisport Eb, pályakerékpár: Borissza bukott az omnium nyitószámában

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 15:43
null
Illusztráció: AFP
Borissza Johanna bukott az omnium nyitószámának hajrájában a müncheni multisport Európa-bajnokságon, a pályakerékpárosok hétfői versenynapján.

 

A négy számot magába foglaló omnium nyitó felvonásában, a 7.6 kilométeres scratch-ben Borissza Johanna a 20 induló közül a mezőny hátsó felében helyezkedett, mikor a hajrában ketten elestek előtte, és ő is földre került. Az Eb honlapja szerint így holtversenyben a 18. helyről várja a délutáni programot, az omnium a tempóversennyel és a kieséses számmal folytatódik, majd a pontversennyel ér véget.

A férfiaknál a nagy létszám miatt pontverseny formátumban selejtezőt rendeztek omniumban: Drijver Bertoldnak a futamában induló 11 kerékpáros közül az első nyolcban kellett volna zárnia. Egyike volt azonban annak a négy versenyzőnek, akik korán körhátrányba kerültek, és bár a tízkörönként rendezett részhajráknál kétszer is közel járt a pontszerzéshez, ez a nem sikerült neki. Így az olimpiai bajnokot is felvonultató futamban utolsó lett a 19. születésnapját pénteken ünneplő Drijver, és nem jutott tovább.

Kvalifikációval kezdte a napot az 1 kilométeres időfutamban érdekelt Csengői Bálint és Szalontay Sándor is, akiknek a 20 résztvevő közül a legjobb 8 idő közé kellett kerülniük a fináléba kerüléshez. A kiváló tempóban kezdő, az ötkörös táv második felére kissé elfáradó Csengői 1:04.326 perc alatt tekerte le, ezzel két riválist megelőzve 18. lett. Szalontay 1:01.427 perces ideje közel egy másodperccel volt jobb a tavalyi kontinensviadalon tekert 1:02.381 percnél, ám döntős szereplést ez sem ért, a grencheni 15. helyhez képest ezúttal tizedikként zárta a selejtezőt a szám magyar bajnoka.

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik