Multisport Eb, asztalitenisz: Póta sima veresége a párosban döntős Szőcstől

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 16:48
null
Póta sima vereséget szenvedett (Fotó: MTI)
Az utolsó, még versenyben lévő női játékosunk, Póta Georgina négy játszmában kikapott a román színeket képviselő Szőcs Bernadette-től ezzel elbúcsúzott az Eb-től, az egyesben a 16 közé jutó Szőcs viszont este párosban az aranyéremért csatázik.

Az Eb hatodik napján, a délelőtti programban Madarász Dóra rendkívül kiélezett meccsen, három meccslabdáról kapott ki a hétszeres Európa-bajnok román Elizabeta Samarától, így nem jutott be a 16 közé – ugyanebben a fordulóban délután Póta Georginát (világranglista-58.) szólították asztalhoz. Ellenfele a marosvásárhelyi születésű, román színekben versenyző Szőcs Bernadette (32.) volt. Szőcs remek formában érkezett Münchenbe, vegyes párosban Ovidiu Ionescu oldalán ezüstérmet szerzett, női párosban az osztrák Sofia Polcanovával ma este döntőt játszik, s eddig egyesben is meggyőző játékot nyújtott. Utóbbira Póta esetében sem lehet panasz, a főtábla első fordulójában nagy meccsen, 4:3-ra győzött a svájci Rachel Moret ellen, visszavágva ezzel a tavalyi tokiói olimpia második fordulójában elszenvedett vereségért.

Mindent egybevéve Póta és Szőcs párharca előzetesen inkább az utóbbi sikerét ígérte, s a találkozó végül is igazolta a papírformát, a 27 éves jobbkezes Szőcs négy játszmában bizonyult jobbnak. Az Eb rajtja előtt a román szövetség honlapjának többek között arról beszélt, hogy legalább egy aranyérmet szeretne nyerni Münchenben. Nos, ez lehet, hogy már ma este, női párosban sikerül neki, ha netán mégsem, most egyesben is egy lépéssel közelebb került a céljához.

Női játékosaink számára ezzel befejeződött a müncheni Európa-bajnokság, férfi egyesben azonban még van kinek szurkolnunk, péntek délelőtt Majoros Bence a svéd Anton Kallberg, András Csaba pedig a német Dimitrij Ovtcharov ellen játszik a 16 közé jutásért.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, ASZTALITENISZ
Nők
. Egyes.
A
16 közé jutásért:
Szőcs (romániai)–Póta Georgina 4:0(7, 7, 8, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik