Multisport Eb, asztalitenisz: Póta és Madarász sikerrel vette az első fordulót

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 14:08
null
Póta Georgina visszavágott a svájci ellenfelének a tavalyi tokiói olimpián elszenvedett vereségért<br />(Fotó: Földi Imre)
Női egyesben Póta Georgina kiélezett, Madarász Dóra jóval simább meccsen győzött, így mind a ketten bejutottak a 32 közé. Hartbrich Leonie kiesett, s ugyancsak elbúcsúzott a nyolcaddöntőben a Majoros Bence, András Csaba párosunk is.

 

A müncheni kontinenstorna ötödik napjának délelőttjén négy magyar érdekeltségű mérkőzést játszottak, a mieink két győzelemmel és két vereséggel zártak.

Női egyesben a főtábla első fordulójában a 32 közé jutás volt a tét, s elsőként Póta Georgina (világranglista-58.) állt asztalhoz, ellenfele a svájci Rachel Moret (115.) volt. A svájci kifejezetten kellemetlen ellenfélnek számít, korábban már okozott fejfájást első számú nő játékosunknak, olyannyira, hogy a tavalyi tokiói olimpián tőle kapott ki a 2. fordulóban. Pótának alaposan meg kellett dolgoznia minden pontért, a svájci rendkívül szívós volt, a magyar klasszis 2:0-s és 3:2-s vezetése után is egyenlített, a mindent eldöntő hetedik szett azonban Póta felé billentette a mérleg nyelvét. A következő forduló még ennél is rázósabbnak ígérkezik, ugyanis a kontinens közvetlen elitjéhez tartozó, marosvásárhelyi születésű, román színekben versenyző Szőcs Bernadette (32.) következik.

Madarász Dóra (71.) főtáblás bemutatkozása is jól sikerült, Szolomija Bratejko (160.) legyőzése nem tűnt megoldhatatlan feladatnak, s ezt a mérkőzés is igazolta. Az ukránnak ugyan sikerült egy szettet elcsípnie, de arra nem volt esélye, hogy győzzön, így Madarász jutott tovább, akire a 16 közé jutásért jóval nehezebb feladat vár, ugyanis a hétszeres Európa-bajnok román Elizabeta Samara (34.) ellen kell bizonyítania.

Hartbrich Leonie-nak (138.) viszont nem sikerült a bravúr, azaz a továbbjutás, az ukrán Hanna Haponovával (86.) szemben nem ő számított esélyesnek, s ugyan a szetteken belül megszorongatta, az ukrán jutott be a legjobb 32 közé.

„Póta mérkőzése a várakozásnak megfelelően nagyon szoros volt, csak az utolsó szett volt egyértelmű – értékelt női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – A svájci rendkívül kellemetlen ellenfél, kevés tiszta ütése van, ami nem fekszik Pótának, de így is nyerni tudott. Madarász meggyőző teljesítményt nyújtott, pedig tartottam attól, hogy az ukrán megnehezíti a dolgát, szerencsére nem így történt. Hartbrich az ukrán védő ellen két szettet is 8:4-es előnyről bukott el, a döntő játszmában pedig 9:4-re vezetett, azaz közel volt a bravúrhoz, de meg kell tanulni nyerni is, kár, hogy ez most nem sikerült.”

Ugyancsak elbúcsúzott a férfi párosoknál még versenyben lévő Majoros Bence, András Csaba egységünk a nyolcaddöntőben, a belga Florent Lambiet, Martin Allegro egyértelműen összeszokottabbabb, jobb páros – a mieink számára ezzel a férfi páros küzdelmei is befejeződtek.

Az esti programban férfi egyesben leszünk érdekeltek, Majoros Bence, Szudi Ádám, Lakatos Tamás és András Csaba is a 32 közé jutás reményében áll asztalhoz.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, ASZTALITENISZ
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő
Lambiet, Allegro (belga)–Majoros Bence, András Csaba 3:0 (5, 13, 1)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért
Póta Georgina–Moret (svájci) 4:3 (9, 9, –9, –6, 12, –8, 6)
Haponova (ukrán)–Hartbrich Leonie 4:1 (8, –13, 8, 12, 9)
Madarász Dóra–Bratejko (ukrán) 4:1 (6, 4, 6, –8, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik