Multisport Eb, asztalitenisz: Majoros Bence és Hartbrich Leonie már főtáblás

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 14:28
null
Majoros Bence két sima győzelemmel, gond nélkül vette a selejtezőt (Fotó: Földi Imre)
A selejtezőcsoportját megnyerő Majoros Bence és Hartbrich Leonie egyesben kvalifikálta magát a főtáblára, András Csaba is közel van a továbbjutáshoz, de még Szudi Ádámnak, Lakatos Tamásnak és Bálint Bernadettnek is megmaradt az esélye.

Az asztalitenisz Európa-bajnokság harmadik napjának délelőttjén a férfi és a női egyes selejtezőire került sor. Majoros Bence a második csoportmeccsét és ezzel a csoportját is megnyerte, ezzel ő lett az első magyar férfijátékos, aki a müncheni főtáblára került. Jó eséllyel a 20 éves András Csaba (világranglista-196.) is csatlakozik hozzá, ugyanis a jóval előrébb rangsorolt lengyel Samuel Kulczyckit (152.) három játszmában sikerült legyőznie, s mivel idáig kettőből két győzelemmel áll, az utolsó körben a csoport leggyengébb láncszemével, az eddig nyeretlen észt Toomas Liebenevel szemben kell hoznia a kötelezőt a továbbjutásért.

„Majoros Bence nagyszerűen teljesített, András Csabától pedig ez extra győzelem volt, a legutóbbi meccsüket a lengyel játékos nyerte meg, aki nem mellesleg a Bundesligában szerepel” – mondta férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Muskó Péter.

A délelőtti programban Szudi Ádám is nyert, de mivel vasárnap vereséggel kezdett, neki és a ma botló Lakatos Tamásnak még küzdenie kell a főtábláért: ha netán csoportgyőztesként nem sikerül közvetlenül, a második helyről még rájátszás keretében még lehet esélyük a továbbjutásra.

A nőknél Hartbrich Leonie is megnyugodhat, a luxemburgi Ariel Barbosa elleni sikerével ő is csatlakozott a főtáblásokhoz, köztük Póta Georginához és Madarász Dórához. A délutáni programban asztalhoz álló Bálint Bernadettre viszont nehéz vetélytárs, a román Irina Ciobanu vár, a párharc győztese továbbjut, a vesztes pedig kerülőúton, azaz a rájátszásban kvalifikálhatja magát a legjobbak közé.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, ASZTALITENISZ
Férfiak. Egyes. Selejtező. 12. csoport

Majoros Bence–Zelinka (szlovák)3:1 (6, 8, –9, 7)
17. csoport

András Csaba–Kulczycki (lengyel)3:0 (9, 4, 7)
19. csoport
Szudi Ádám–Naumi (finn)3:2 (6, –8, –10, 9, 8)
24. csoport
Levajacs(szerb)–Lakatos Tamás 3:1 (–7, 6, 3, 8)
Nők. Egyes. Selejtező. 7. csoport
Hartbrich Leonie–Barbosa (luxemburgi)3:1 (8, –9, 3, 6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik